Organisatoren evenementen krijgen eerder zekerheid over subsidie aanvragen

Donderdag 27 november 2014

Door Redactie

© Medea Huisman

De gemeente Apeldoorn verleent ook volgend jaar subsidie aan diverse evenementen. Het traject hierin is verkort waardoor de gemeente eerder uitsluitsel kan geven en daarmee eerder zekerheid biedt aan de organisator. Er zijn 13 evenement­organisatoren die voor 1 oktober een aanvraag hebben gedaan voor een subsidie boven de € 10.000. Aan tien evenementen heeft de gemeente Apeldoorn voor 1 december financiële steun toegekend.

De gemeente Apeldoorn ondersteunt jaarlijks evenementen die bijdragen aan de profilering van Apeldoorn als Buitenstad (gezinsstad, vrijetijdsstad) met regionale tot landelijke uitstraling. Dat zijn dan evenementen die zonder financiële steun van de gemeente niet door kunnen gaan. De gemeente ontving voor 1 oktober jl. 13 subsidieaanvragen met een aanvraag boven de € 10.000. Aan tien organisaties wordt subsidies toegekend waaronder grootschalige evenementen zoals het Drakenbootfestival, Koningsdag en het Paardenspektakel Beekbergen. Met drie organisaties (Jazz in the Woods, Future festival en Open Monumentendag) is de gemeente nog in gesprek omdat er voor de beoordeling nog informatie nodig is.

Op advies van de Stichting Apeldoorn Promotie ontvangen de volgende evenementen subsidie: Stationsdance, Koningsdag, Kingsday at the Park, Kinderparade Festijn, Drakenboot festival, Summerloverz, Paardenspektakel Beekbergen, Dancetour, Zeepkistenrace en de Kanaalconcerten. In 2015 is er € 290.000 beschikbaar, waarvan er nu een totaalbedrag van € 121.500 toegekend wordt aan tien evenementen.

Over de 22 binnengekomen aanvragen met een subsidieberoep onder de € 10.000 en die voor 1 november zijn binnengekomen, neemt de gemeente voor 1 januari 2015 een besluit. Over alle overige aanvragen die later dan 1 november binnen zijn gekomen, neemt de gemeente in maart een besluit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!