Gemeentehuis Apeldoorn kleurt rood voor evenementensector

Dinsdag 11 augustus 2020

Door Redactie

Op dinsdag 11 augustus worden diverse gebouwen in Nederland vuurrood aangelicht. De Vereniging Technisch Toeleveranciers Evenementen (VTTE) ziet dat het vijf voor twaalf is. De evenementensector staat sinds het begin van de coronacrisis, nu bijna 5 maanden, geheel stil. Dat betekent geen omzet en wel alle kosten. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid staat een flink aantal bedrijven nu op omvallen.

Om deze situatie op een publieksvriendelijke manier onder de aandacht te brengen worden de panden vanaf 21:00 uur rood aangelicht en letterlijk ‘vijf voor twaalf’ gaat de stekker er weer uit.

“Het doel is om de steunpakketten voor de sector verlengd te kijken tot we weer volledig aan het werk kunnen, zonder beperkende anderhalve meter maatregelen. Zonder deze toezeggingen gaat een flink deel van de medewerkers op straat te staan. De politiek moet wakker worden en gaan begrijpen dat als er niets gebeurt de hele evenementensector dreigt te verdwijnen”, zegt Dianne Dijkman van QC Events. “Wij als QC Events en Q-led staan samen met onze crew vanavond op het marktplein in Apeldoorn! Hier gaan wij het gemeentehuis rood kleuren! Dit is absoluut nodig om aandacht te vragen voor onze branche.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!