Help de bevolking van Oekraïne

Gershwin komt naar Apeldoorn

Dinsdag 30 oktober 2012

Door Redactie

Op donderdag 29 november 2012 om 15.00 uur wordt in Orpheus in de Hanos zaal een speciaal concert georganiseerd voor de jongeren van Apeldoorn.

Twee professionele pianistes, Lusine en Meline Yeghoyan – allebei woonachtig in Apeldoorn – hebben voor licht repertoire gekozen van George Gershwin, wiens muziek bekend staat om de combinatie van jazz en klassieke muziek met musicalachtige thema’s en bekende liederen, zoals “Summertime” en ” I got rhythm”.

Tijdens het concert – op twee vleugels – worden bewerkingen van o.a. Porgy & Bess en de Rhapsody in Blue uitgevoerd.

Enkele leerlingen van de Pianoschool Apeldoorn (opgericht en geleid door Meline Yeghoyan) zullen eveneens samen met de pianistes optreden.

Het concert wordt op een moderne manier vorm gegeven door onder meer op de achtergrond geprojecteerde foto’s, filmpjes en andere informatie over de muziek.

CKV- en muziekdocenten bereiden leerlingen van vijf middelbare scholen voor op het concert. De (oud) muziekleerlingen van Markant en een aantal jongeren van “de Basis, kerk met compassie” zijn eveneens uitgenodigd om dit concert bij te wonen.

Alle jongeren zijn welkom – kaartjes voor € 5 te verkrijgen bij de balie van Markant.

Het fonds “Sophie Booy – Barones van Randwijck” – bekend binnen en buiten Apeldoorn – heeft dit initiatief mogelijk gemaakt. Hulp wordt verder gekregen van Orpheus, de Basis, Markant en Pianoschool Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?