Help de bevolking van Oekraïne

Geurrijk en kleurrijk in de Maten

Maandag 11 april 2016

Door Ben Eggermont

Peter Vroon

Het jaarlijkse multiculturele festival ‘De Maten in Geuren en Kleuren’ werd gisteren, zondag 10 april, voor de elfde keer gehouden in De Drie Ranken in de wijk de Maten. Met een gevarieerd programma wist de organisatie een boeiende en onderhoudende middag neer te zetten.

Na de opening door wethouder Detlev Cziesso, een korte programma introductie door dagvoorzitter Ben Brown, hield Theater Zonder Grens met korte sketch over vluchtelingen het publiek een spiegel voor waarna het programma  van start ging met de lezing door prof. dr. Marlou Schrover over ‘Migratie historisch perspectief ‘ voor goed bezette grote zaal.

In de andere ruimten konden de bezoekers deelnemen aan diverse workshops over migratie gerelateerde onderwerpen. Bij de kraampjes presenteerde zich een keur aan culturen met informatie en hapjes uit het land van herkomst waaronder Marokko, Turkije, Afghanistan, Syrië, China, Jamaica en diverse Afrikaanse landen. Voor de muzikale intermezzo’s van Mudanthe en Theater Zonder Grens zorgden voor de vrolijke muzikale noot, waarbij de voetjes van de vloer gingen.

Rond 4 uur waren de dansers van de internationale dansgroep ‘Hai La Joc’ uit Groningen aan de beurt om het publiek met dans te vermaken. Zij deden dat met veel verve en showden een mooi danspalet met dansen uit o.a. Argentinië, Mexico, Spanje en Hongarije in prachtige folkloristische kostuums.

Tot slot presenteerden de groepen zich in de grote zaal met muziek en dans als festival uitsmijter, de bezoekers keerden voldaan huiswaarts.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?