Heerlijke muziek van Project Bongo op de laatste Stadsoase in Gigant

Woensdag 3 september 2014

Door Pedro Waldenaar

Gerard Oltmans

Zondag 31 augustus 2014; de laatste zondag van een bijzondere maand; de vakantie is ten einde; scholieren gaan weer vroeg naar bed; maar ….het is nog niet helemaal voorbij: Stadsoase te Gigant heeft er een extra zondag aangeplakt. Nog een keer genieten van dit unieke concept met o.a. de band project Bongo.

Een frisse band, die stevige muziek maakt; goed in het gehoor ligt en het publiek weet te binden en te boeien. De band die bestaat uit Utrechters en Hagenezen hebben onlangs nog opgetreden op het Sziget festival in Budapest en gaan in september naar Zweden. Vijf heren die goed op elkaar zijn ingespeeld. Geboren en getogen op de Herman Brood Academie.

De naam van de band komt van de knuffelaap van de bassist. De muzikanten van Project Bongo hebben sterke chemie door hun gedeelde passie voor pophooks en dancebeats en invloed van bands als Phoenix en Two Door Cinema Club. De eerste EP “Noëlle” kwam uit in april van dit jaar en de band werd geselecteerd voor de Popronde 2014. Een band met potentie, dus.

De band past uitstekend in de sfeer van stadsoase: zomers uitgelaten; vakantiegevoel; zon, zee en strand. Op een iets wat versleten Chesterfield bank genieten we van zoveel jeugdige kracht en talent. De klanken zijn als verse druiven; zoet in de mond. Het eerste nummer is Noëlle, het tweede nummer heet Miami. Miami, Florida; Florida: goud gele stranden; een blinkende zee en we zijn in Apeldoorn: We zijn op de Stadsoase!

Vervolgd wordt er met de nummers Belly Juice en Lemon Cactus. De teksten van de liedjes zijn zeer toegankelijk. Na een paar keer luisteren, kun je ze al meezingen. En dat past mooi in de sfeer van Stadsoase dat een hoog doe-het-zelf karakter heeft. Zoals de interim-directeur van Gigant het zo mooi verwoordt: “wij leggen de “loopplank” uit en het publiek mag deze betreden om vervolgens zelf in actie te komen”. En dat doet het publiek: ontspannen zijn ze deelnemer aan dit festival. Gigant zorgt voor de randvoorwaarden en het publiek speelt het spel. En dat maakt het zo feestelijk. Deelnemer zijn op jouw eigen verjaardag; de muziek is er; de drankjes worden aangereikt en de ontmoeting met de ander ligt voor de hand.

Project Bongo speelt voort en helaas de tijd ook; het laatste nummer is Outro; over en uit. Waarnemend directeur van Gigant: Guido de Vries bedankt de voortrekkers van dit festival: Emmy Jansen , Martijn de Frankrijker & Roy Holtman en het Apeldoornse publiek voor hun positieve reacties. Op naar de 2de editie van Stadsoase!

 

Bezetting van Project Bongo: Thom Heusinkveld – drums; Arthur Stoker – vocals, guitar; Jonathan Maridjan – guitar; Jorik Ottses – bass Cornel Sier – keys

 

Mocht je het gemist hebben. Geen zorgen. Dankzij William Lindner hebben we videobeelden. Veel kijk plezier!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?