GIGANTisch AFTERSLAG

Maandag 14 januari 2013

Door Ingrid

Voor het 2e jaar op rij organiseerde Gigant samen met Plato Afterslag. Een hele zondagmiddag en avond genieten van Nederlande muziek parels in de popzaal en in het café.

Heb je het gemist? Ik neem je graag even mee met een blije terugblik op dit unieke Apeldoornse 1 dagsfestival met onder andere:

Silhouettes: Muziek gebracht vanuit een verschillende beleving: een drummer die als in een hardrockband losgaat. Een zangeres bijna meditatief spelend op haar instrument. Toch is deze band 1 geheel met zijn alternatieve mystieke rocksound.

Een festival is ook altijd een heerlijk samen zijn met vrienden, hierdoor zie je niet alle bands. Dan is het ook een compliment voor deze band: Dan San dat juist hun muziek als super fijne achtergrond muziek wordt ervaren.

De dagopbouw van de organisatie is wederom goed opgepakt. De volgende band Holograms: 4 gasten, strakke, beetje boze blik, hun houding; ‘we are gonna blow you away’. Enjoy ! Kom maar op met een bak geluid; synthesizers, gitars, drum en grunts.

Maison du Malheur: Swingen in vervlogen tijden, zij zijn er goed in. Ik zag het publiek genieten. Fijn. Niet helemaal mijn ding en kwam ook niet verder dan: Fieldeulidiediedielufeudiefiederliliidiii en Tatatdatadaaa tatadataaaa. Zoveel fiedeliliedjes in de mix met verhalen, vertelt door 4 blije mannen.

Bombay Show Pig : Zij zijn zo muzikaal, 1 vrouw, 1 man met een sound van een complete band. Herinner je de film millennium trilogie nog? Nou dat sfeertje; rauw met hier en daar een lieve knipoog.

Andy Burrows: Denk aan die eindeloze Amerikaanse weg met vlak landschap aan weerszijde die je veel in films ziet. Luister dan naar de heerlijke muziek van Andy Burrows. Zooo mooi, zo klein maar toch heel persoonlijk en groots. Genieten en wegdromen…..

Krause: Power Woman On Stage, deed me denken aan het sfeertje van Miami vice waar ze met de speedboot over het water scheurde, maar dan toch helemaal van nu.

Ben je niet gebleven na Andy Burrows, dan heb je toch het moment van dansen die dag in Gigant gemist. Wat een fijne afsluiter Sporty Chique Elektropop van Daily Bread.

DANK: Gigant en Plato voor deze geweldige en weer drukker bezochte 2e editie van het 1 dagsfestival Afterslag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Festival Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!