Help de bevolking van Oekraïne

Gitaarklanken Jan Akkerman raken iedereen

Dinsdag 3 april 2012

Door Ernst van Rossum

Ernst van Rossum & Henk Schrier

Ik als recht geaarde Metalhead wilde wel eens cultuur gaan snuiven en eens een wat genuanceerder muziekgenre fotograferen en beluisteren.

Zo ging ik van de week met mijn fototas naar de Gigant, alwaar de gitaarvirtuoos van Nederlandse bodem Jan Akkerman te zien was. Ik heb zijn muziek altijd goed kunnen pruimen, ook toen hij nog in Focus en Brainbox speelde. Toch was het even wennen. Normaal kan ik bij metaloptredens de artiesten bijna niet volgen, nu had ik zeeën van tijd om aan te leggen en te schieten.

Ook het publiek is van andere samenstelling. Geen pukkelige pubers, maar gezapige mid-lifers die van een goed stukje rasechte blues houden. De zaal was dan wel niet afgeladen, de stemming zat er toch wel in bij de aanwezigen. Je kon zien dat men genoot van de gespeelde noten.

Ook de band die het aanwezige publiek voor de tijd moest opwarmen en klaar moest stomen voor Jan Akkerman liet welgevallige klanken horen. Al met al een leuk optreden van Jan Akkerman. Het deed mijn metalhart toch sneller kloppen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?