Help de bevolking van Oekraïne

Goed bezochte gamebeurs in De Maten

Maandag 5 maart 2012

Door Randy Gasper

Het was er eigenlijk te mooi weer voor, maar toen ik las dat een Retro Computerspellen Beurs was en dat zelfs nog bij mij om de hoek, kon ik het niet weerstaan om even een blik te werpen op de Commodore 64 en de Videopac spelcomputers van toen.

Behoor ik dan toch tot de nerds? Tja, wat is een nerd? Dat zijn toch gamers die nooit van hun zolder af komen en alleen maar WoW spelen, headsetjes op en chatten met HitThisBitch19 en RockBilly44?

In sporthal Matenpark was het druk! Gamers zien dus wel degelijk daglicht en ja er is markt voor dit soort initiatieven. Sterker nog, er staan ubervette nostalgische spelcomputers dat je drang hebt om alles van je kindertijd wil gaan kopen! Gelukkig had ik geen cash op zak.

Wat wel opvalt is dat veel standhouders vooral games verkopen en veelal wel hetzelfde. De echte gamer is daarentegen echt aan het speuren voor die ene game die hij al jaren zoekt, de collector item. Er is een variatie aan publiek, maar toch overheersen qua leeftijd mijn generatiegenoten. Als je op uiterlijk oordeelt zie je wel degelijk een paar nerds, of deze uitzonderingen zijn er echt niet van bewust dat hun kapsel en kledingkeuze nog stamt uit diezelfde jaren ’80!

Maar “yet here I am” staande naast diezelfde nerd. Gewoon omdat we het allemaal zijn, of allemaal niet. Gewoon omdat een spelletje op de computer ons bind of omdat we het gewoon leuk vinden om te gamen. Of het nu op een old school Atari is of een applicatie van Angry Birds!

Game over.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?