Gruppo Sportivo speelt Leienplein plat

Dinsdag 29 mei 2012

Door bazbo

bazbo

Gruppo Sportivo. Wie kent ze nog? Ik. Al ken ook ik voornamelijk dat ene enkele album dat de band ergens eind jaren zeventig heeft gemaakt: 10 Mistakes. Maar er is zoveel meer.
Hans Vandenburg maakt de grap. ‘Iedereen denkt dat we maar één album hebben gemaakt. Maar het zijn er in totaal ongeveer vijftien.’ Toch speelt de band voornamelijk stukken van dat ene album. En wat is het leuk.

De Harleydag in Apeldoorn is bijna afgelopen en iedereen verzamelt zich op het Leienplein. Hans Vandenburg betreedt het kleine podium. ‘We doen niet alleen maar het oude werk, hoor!’ waarschuwt hij al snel. ‘De nieuwe nummers doen het ook goed, zelfs in Apeldoorn,’ zegt hij na een recenter werkstukje, dat enthousiast ontvangen is door het publiek.
We horen melige deuntjes, grappige teksten, malle loopjes, maar ook aanstekelijke toetsen, een scheurende gitaar en de Bombita’s. De Bombita’s. U weet wel. Twee lekkere meiden. Op het podium staan twee vrouwen die de veertig zijn gepasseerd. Of het de originele Bombita’s zijn weet ik niet, maar lekker zijn ze wel. Ik heb er nogal kijk op.

Onderwerpen waarover gezongen wordt? De hypes van toen, Superman, ouder worden, het scheren van je geslachtsorganen, liefdes die niet lukken, een manager die er met de royalties vandoor gaat, enzovoorts. Hoogtepunt van de show is Disco Really Made It. Maar ook Beep Beep Love en toegift Hey Girl doen het zeer goed.
De geest van Frank Zappa waart over het Leienplein. Letterlijk en figuurlijk. Samen met de zon. Iedereen drinkt en danst en lacht. Zo hoort het. Topmiddagje.
Dank, Harald.

Apeldoorn, mei 2012

Filmpjes: bazbo

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?