Haal ‘Ik, robot’ gratis op in CODA Bibliotheek

Woensdag 15 november 2017

Door Redactie

Zelfrijdende auto’s, (bezorg)drones, machines met kunstmatige intelligentie en robots in fabrieken. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt en in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Deze vragen staan centraal tijdens de themamaand ‘Robotica’ van Nederland Leest. In november kun je het boek Ik, robotvan Isaac Asimov gratis ophalen in alle vestigingen van CODA. Let op, zolang de voorraad strekt!

Ik, robot is de futuristische raamvertelling van Isaac Asimov rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Het zijn verhalen over menselijke trekken bij robots die ontstaan door de mazen in de wetten van de robotica. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel. Een spannend boek met echte breinbrekers. 

Aan de slag met Robotica in CODA FabLab

Tijdens de campagne Nederland Leest zijn er verschillende activiteiten in CODA FabLab die aansluiten bij het thema ‘Robotica’. Leer bijvoorbeeld programmeren tijdens CoderDojo in CODA FabLab. Kijk voor meer informatie op www.coda-apeldoorn.nl/fablab.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!