Hadewych Minis, een elegante blondine

Maandag 30 september 2013

Door Peter Vroon

Een subliem optreden van een verrassende dame. Hadewych Minis, met de look van een soort suikerspinachtige rock outfit, overdondert de zaal met haar performance.

De bas bespeelt ze als een instrument dat haar uiterlijk versiert. Haar stem is echt van wonderbaarlijk niveau. Serene klanken en punkachtige stukken maken het geheel af. Haar toetsenist en drummer zijn van zeer hoog niveau. Soms zo minimaal, soms alles invullend, maar er zijn ook momenten van een beat en een drive die de band zelf opzweept. Bekkens bespelen met de vingers.

Hadewych is inmiddels moeder van een zoon en zingt een mooi nummer over Baby Louise. Het lijkt een soort slaapliedje dat ze de zaal in slingert, teder en vol liefde. Het nummer gaat niet overigens niet over haar zoon. Dit nummer geeft meer de sfeer en tederheid aan van het muzikale gevoel. Zo behandeld ze haar nummers vol passie en tederheid.
De nummers die ze speelt en zingt, hebben de sfeer van luisteren naar de radio op een nachtelijke snelweg, waardoor je je heerlijk relaxed voelt en dat de weg naar huis doet versnellen. De ontspannende klanken van de toetsenist op zijn Fender Rhodes maken het geheel zeer subtiel.

Af en toe danst Hadewych salsabewegingen met haar bas, de muzikanten opzwepend tot harder en heftiger spelen. Ze kunnen niet anders dan haar volgen in haar gepassioneerde stijl van muziek maken.

Ze zingt niet emotie, ze is emotie!
Ze is een dame met stijl en elegance: de vrouwelijke Brian Ferry.
Hardewych Minis is een fenomeen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!