Heather Findlay geeft met Martin Ledger duo concert in Het Bluescafé

Woensdag 28 augustus 2019

Door William Lindner

De Engelse zangeres Heather Findlay geeft op donderdag 29 augustus een duo concert met gitarist Martin Ledger in Het Bluescafé Apeldoorn. Het is haar enige club concert in Nederland. De voormalige zangers van Mostly Autumn Heather Findlay staat bekend om haar magische, suggestieve stem en het vermogen om verschillende stijlen te interpreteren met een mix van kracht en gevoel. Het is een van de beste vocalisten die tegenwoordig in de muziek werken. Prog magazine prees haar, “heerlijk zwoele vocalen”.

Het Jaar 2019 draait natuurlijk voor de voormalige zangers van Mostly Autumn allemaal om de release in juli 2019 van het langverwachte solo-studioalbum getiteld ‘Wild White Horses’. Het album werd opgenomen in de legendarische Rockfield Studios in de zomer van 2018 en is gepland voor algemene release op 5 juli van dit jaar. Het album werd geproduceerd door Thunder’s Luke Morley, die ook een deel van het materiaal samen met Heather schreef. Jerry Ewing van Prog magazine zei over het album: „Geworteld in haar meer traditionele folk- en prog-achtergrond en in contact met een talent als Luke Morley heeft Findlay als een hedendaagse artiest, gritty classic rock en zelfs een vleugje country aan haar palet toevoegt. Ze doet het allemaal ook opmerkelijk goed.”

Heather zegt zelf over de plaat: „Ik ben zo blij met ‘Wild White Horses’! Hoewel ik de afgelopen jaren aan veel albums en verschillende projecten heb gewerkt, wordt dit eigenlijk mijn eerste volledige soloalbum. Het is een behoorlijk eclectisch album en ik ben het zelf! Ik sta bekend als een beetje een kameleon en shapeshifter als het gaat om stijlen en de manier waarop ik mijn stem gebruik, van de zwoele rock chick tot de emotionele balladeer, en ik heb het gevoel dat dit album echt het perfecte platform heeft gecreëerd om de verschillende kanten van mijn persoonlijkheid, songwriting en stem. Zoals altijd heb ik mezelf buiten mijn comfortzone laten duwen en er is veel ontwikkeling en vooruitgang”.

Natuurlijk kan je donderdag 29 augustus een gesigneerd exemplaar van dit nieuwe album ‘Wild White Horses” aanschaffen!
Het optreden begint om: 21.00. Entree: € 5,-

Website: Heather Findlay

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!