Heerlijke muziekcocktail van Samantha Martin & Delta Sugar in het Bluescafé

Dinsdag 9 november 2021

Door William Lindner

De 7-koppige Canadese formatie Samantha Martin & Delta Sugar trad voor het eerst op in het Bluescafé Apeldoorn. De band bracht, onder aanvoering van zangeres Samantha Martin met haar buitengewone krachtige rauwe soulvolle zangstem, een heerlijke muziekcocktail van Blues, Soul en Gospel.

Geweldige live-reputatie

Een band dat zich kan beroepen op een geweldige live-reputatie volgens de aankondiging van het Bluescafé, en dat bleek ook waar te zijn. Al direct bij de opener, een swingende uitvoering van Bob Dylan’s ‘Meet Me in the Morning’, krijgt het aanwezige publiek hiervan een fraai staaltje te horen. Zangeres Samantha, met haar buitengewone krachtige rauwe soulvolle zangstem, heeft met de bandleden van Delta Sugar; Will Fisher (Drums), Ian McKeown (Bass), Jeff Heisholt (Keys), Curtis Chaffey (gitaar) en de achtergrondzangeressen Sharon ‘Sherie’ Marshall en Aisha Jarvis, een groep uitstekende muzikanten om haar heen verzameld.

Nummers

Tijdens het optreden worden een groot aantal nummers van hun recente album, ‘The Reckless One’, gespeeld. Met onder andere, naast het openingsnummer ‘Meet Me In The Morning’, ‘Lovin You Is Easy’, ‘I’ve Got a Feeling’, ‘Dont Have to Be’ en ‘Pass me By’. Daarnaast nog nummers van het vorige album, ‘Run to Me’, zoals ‘All Night Long’. Er zaten ook nog uitvoeringen bij van het gospel blues nummer ‘John The Revelator’, ‘Feel Good’, ‘Happy’ van The Rolling Stones, een swingende uitvoering van ‘Hey Pocky A-Way’ van The Meters en ‘Crazy Mama’ van J.J. Cale met fraai slide-gitaarspel van gitarist Curtis Chaffey.

Prettige bijkomstigheid was dat er nog een XL encore set aangeplakt werd tot 23.30 uur. Met daarbij een volgens Samantha al 4 jaar niet gespeelde uitvoering van ‘Hard To Handle’ van Otis Redding. Daarna volgende de nummers ‘Going Down’ en ‘Lucille’ waarbij veel voetjes de dansvloer opgingen. Het concert werd vervolgens beëindigd met een krachtige, vol met emotie gezongen ‘Loving You is Easy’. Het was genieten van deze heerlijke Blues/Soul/Gospel muziekcocktail.

Om een indruk te krijgen van het optreden, hieronder 2 live impressies:

Hier de playlist van de gehele avond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!