Hennepkwekerijen de dupe van hypocriete softdrugsbeleid

Woensdag 11 april 2012

Door Nataliefde

StrangeArt

Het gebeurt zoveel, hennepkwekerijen die worden opgerold. Gisteren was het raak in Beekbergen:

De politie heeft op dinsdag 10 april in een woning aan de Hagenweg in Beekbergen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De bewoonster is ter plekke aangehouden.

De politie onderzocht de woning naar aanleiding van een tip. In de woning werden 94 planten aangetroffen. De bewoonster werd aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Heerlijk hypocriet
Ik verbaas me erover dat dit nog nieuws is. Ik heb de wetgeving rondom softdrugs en dan vooral wiet altijd al heerlijk hypocriet gevonden. Hennepkwekerijen zijn er nu eenmaal, waar halen coffeshops anders hun ‘stuff’ vandaan? Softdrugsgebruik, -teelt en -handel is nog altijd verboden zo staat in de Opiumwet, maar dankzij het gedoogbeleid merkt niemand daar wat van. Behalve dus de kwekerijen.

Waar zitten jullie dan?
Nu vraag ik me af; als thuiskwekerijen per direct worden vernietigd, waar zitten dan met name de leveranciers van bijvoorbeeld ’t Bunkertje en de Waterpijp hier in Apeldoorn? Blijkbaar zijn die kwekerijen de politie te slim af. En hoe kan het beleid zo zijn dat een blowend joch op straat niet wordt aangehouden, maar de eerste schakel in het proces meteenwordt opgerold?

(Voor de duidelijkheid: ik heb geen kwekerij thuis. Niet eens één met legaal groenvoer.)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?