Het aangrijpende Facebookbericht van Eva

Donderdag 3 september 2015

Door Redactie

Aangrijpend Facebookbericht van Eva opgepikt door Glossy magazine LINDA

Onlangs heeft Apeldoornse Eva Siebelink (29) een stukje op facebook gepost naar aanleiding van de wekenlange tragische vluchtelingen beelden en verhalen op het nieuws en de reacties die mensen daarop geven. Mensen hebben vaak geen idee wat zich voorafgaande aan het vluchten afspeelt en hoe moeilijk de stap is om je land te verlaten. Laat staan dat mensen de meest vreselijke omstandigheden voor lief nemen in de hoop op een betere toekomst.

“Mooi! Weer een uitkering trekker minder!”
De frustratie over deze crisis en hoe veel onwetende mensen plat en onmenselijk kunnen reageren zoals: “Mooi! Weer een uitkering trekker minder!” Bij een plaatje van een aangespoelde overleden vluchteling,  heeft Eva ertoe gezet een stukje op facebook te schrijven op een manier alsof dit haar zou overkomen en of mensen dan ook voor haar de deur dicht zouden gooien. Haar post ging viral en heeft ondertussen meer dan 30.000 mensen bereikt!

Ineens heel dichtbij
Voor veel mensen is dit een manier dat de boodschap aankwam en dat het ineens heel dichtbij kwam. Hopelijk gaan hierdoor mensen beter nadenken voordat ze reageren en worden misschien zelfs wel aangezet om ook daadwerkelijk iets te doen als de kans zich voor doet.

LINDAnieuws pikte haar post op en interviewde haar.
Het is mooi te zien dat zelfs Glossy magazine LINDA inspringt op dit bericht. In het interview van 31 augustus 2015 word duidelijk besproken hoe ze er op kwam om deze post te plaatsen en hoe ze nu besloten heeft zelfs een eigen blog te beginnen. Niet perse om alleen over vluchtelingen te schrijven, maar vooral over dingen die haar raakt.

Voor de mensen die het nog niet gelezen hebben, hieronder haar bericht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!