Het moet perfect klinken

Donderdag 16 februari 2017

Door Gerard Oltmans

Daar ligt de uitdaging voor de deelnemers aan de Young Composers Meeting. Zestien jonge componisten uit de hele wereld, die na een zware selectie uitgenodigd zijn om komen te komen werken aan hun compositie. Tijdens repetities met het Orkest Ereprijs kunnen ze direct hun werk horen en bijschaven. Een van de componisten is de 26-jarige Harm Roche van Tiddens. Een Zuid-Afrikaanse jongeman met grootvaderlijke roots in Nederland. Studeert momenteel aan het Conservatorium In Birmingham (Engeland), maar zou dolgraag aan het Conservatorium in Den Haag verder willen studeren.

Tot op het laatste moment wordt er door hem aan de compositie (bij)geschaafd en (aan)gepast om het muziekstuk ‘Ek varlang naar die plaas’ te laten klinken zoals het bedoeld is. Geen tijd voor lunch, want donderdagmiddag was de laatste mogelijkheid om met het orkest te repeteren. In zijn hoofd klinkt het al goed, maar nu nog het orkest……praten, uitleggen, gespannen luisteren en dan het compliment van de dirigent.

Vrijdag 17 februari is het slotconcert, dan worden alle composities uitgevoerd en maakt juryvoorzitter Martijn Padding de ontvangers van de compositieopdrachten bekend. Winnaars die alle drie een opdracht krijgen om een compositie te schrijven, om volgend jaar ten gehore te brengen bij de 24ste Young Composers Meeting.

Slotconcert door het Orkest Ereprijs op 17 februari om 20.00 uur in Gigant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?