Help de bevolking van Oekraïne

Het populaire biertje uit Apeldoorn

Vrijdag 3 augustus 2012

Door Randy Gasper

veluwseschavuyt.nl

Na een geïmproviseerde redactievergadering van Apeldoorn Direct zag ik een bezoeker van het ACEC Gebouw zich heerlijk verheugen. Hij had zich zojuist een Veluwse Schavuyt laten serveren. Zeker niet onbekend bij menig horeca-zaak hier in Apeldoorn, noch bij menig bierdrinker. Wel voor mij. En voor wie het met mij ook nog niet wist: een flesje Veluwse Schavuyt is een in Apeldoorn gebrouwd biertje.

Sinds 2010 wordt volgens eigen recept het biertje ambachtelijk gebrouwen in Proef-Locaal Het Achterom. De horeca-medewerker van ACEC vertelde me dat het Apeldoorns biertje het meest populair was onder alle verkochte bieren in ACEC. Los dat het biertje goed verkoopt, zijn de mensen ook werkelijk laaiend enthousiast over de smaak van het bier. Zo zegt de barman.

Een keurig etiket, mooie naam… het triggert mijn aandacht. Ik ben dan wel geen bierdrinker. Maar ik vind het eigenlijk wel bijzonder dat een Apeldoornse ondernemer het aandurft een eigen Apeldoorns (of Veluws: maar goed, daar is Apeldoorn de hoofdstad van) biertje op de mark te brengen.

Ik heb het nog niet geproefd.  Maar hoor om mij heen genoeg meningen. Is het wat? Ik laat me inspireren door jullie mening. Laat me maar weten wat jij van dit Apeldoorns biertje vindt!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?