het Portret van Apeldoorn onthulling op zaterdag 27 augustus

Donderdag 25 augustus 2016

Door Redactie

Stadsfotograaf Jeroen Taalman en beeldmaker Thomas Boelaars zijn op zoek gegaan naar plekken in Apeldoorn die samen iets van de identiteit van de gebouwde omgeving van Apeldoorn weergeven. Inwoners van Apeldoorn zullen de meeste plekken wel herkennen, al moet je soms even denken ‘waar is dit ook alweer?’.

In het Portret zijn onder meer opgenomen: arbeiderswoningen in de Vogelbuurt, nieuwbouw in Zuidbroek, Post Zuid, monument op het Ibisplein, appèlwoningen in Kerschoten, de Paslaan, architectuur van Hertzberger en muurschilderingen. Het levert een mooi ‘zoekplaatje’ op waarbij de kijker wordt uitgedaagd te zoeken naar welke plekken allemaal zijn vastgelegd.

De collage of aaneenschakeling van de foto’s kan als metafoor worden gezien van de verbondenheid tussen de verschillende delen van Apeldoorn. Het is de optelsom die de stad maakt.

Het Portret van Apeldoorn roept Apeldoorners ook op een voor hun karakteristieke plek in Apeldoorn te fotograferen en te delen. Een plek die in een bepaalde zin symbool staat voor een groter deel van de stad. Daarvoor is een speciale Facebook-pagina in het leven geroepen. Wie weet kan later dit jaar op basis van de ingezonden foto’s een tweede portret worden samengesteld.

De presentatie van het Portret van Apeldoorn is op zaterdag 27 augustus om 15:30 uur bij de ingang van CODA Bibliotheek. Er zijn naast de officiële openingshandeling door wethouder Detlev Cziesso bijdragen van Tom Meerman (Fotovakschool Apeldoorn) en Hanz Mirck (stadsdichter Apeldoorn). Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!