Help de bevolking van Oekraïne

Het Zwanenmeer enorm succes in Orpheus

Zaterdag 31 december 2016

Door Peter Vroon

Het Zwanenmeer – Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Het Zwanenmeer is het hoogtepunt van het klassiek-romantische ballet. Marius Petipa was in topvorm toen hij in 1894 de choreografie maakte op de muziek van Tsjaikovski. Deze versie van het balletgezelschap uit Tatarstan betovert jong en oud. 

Het verhaal van Het ‘Zwanenmeer’ gaat over een ongelukkige liefde: prins Siegfried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. De prins kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde af te leggen. Dit wordt echter verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert. Een echt sprookje waar iedereen in de volledige uitverkochte Prins Willem Alexander zaal van genoot.

Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt  is één van de topgezelschappen van de Russische federatie en hooggewaardeerd op het gebied van de grote klassieke balletten. Traditiegetrouw is het gezelschap in de maanden december en januari te zien in de Nederlandse theaters.

Pracht en praal kenmerken dit balletsprookje en nemen  je mee naar een betoverende wereld waar je in wilt blijven  en nooit meer uit wil weg gaan.

De muziek gespeeld door het Tatarstaanse staatsopera orkest is een belangrijk onderdeel van de totale avond. De betoverende muziek van dit toporkest ondersteund de choreografieën van de dansers.

De dansers en danseressen van Tatarstan  laten zien dat ballet een kunstvorm is en dat dit alleen kan door de allerbesten op dit gebied. 

Volledig synchroon dansen , alles op spitzen dansen is geweldig om te zien. De dames dansend in hun Tutu laten oogstrelende taferelen zien. 

Het Apeldoornse publiek reageerde dan ook met vol enthousiasme. Jong en oud genoten van deze top productie.

Een geweldige afsluiter van 2016 in theater Orpheus.

Een korte video van Schouwburg De Lawei in Drachten illustreert dit goed https://youtu.be/xLLvKpGfyHQ

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?