Hfftig, van project naar methodiek

Donderdag 20 december 2012

Door Redactie

Dinsdag 27 november heeft de Lionsclub Apeldoorn na een lancering van drie jaar het coachingsproject Hfftig verzelfstandigd. De Lionsclub Apeldoorn was de initiatiefnemer tot dit inmiddels zeer succesvolle project voor jongeren. Samen met Wisselwerk, het Oranje Fonds als grootste sponsor en nog vele andere sponsoren is in de afgelopen drie jaar bewezen dat deze vorm van coaching van jongeren succes heeft.

De gemeente heeft het stokje per 1 oktober overgenomen. Hiermee is Hfftig project af en tot methodiek geworden. De uitvoering blijft in handen van Wisselwerk.

Ten afscheid mocht Wisselwerk nog een flinke bruidsschat in ontvangst nemen ( € 3500, -) . Deze zal worden ingezet voor een lezing door Young Works over het puberbrein welke in het voorjaar 2013 voor coaches, leraren, hulpverleners, ouders en andere belangstellenden georganiseerd wordt.

Hfftig wil bereiken dat jongeren die even vastlopen in hun leven en die het niet in hun eentje redden, weer verder kunnen. In veel gevallen is een duwtje in de goede richting en een luisterend oor voldoende om jongeren in een kwetsbare positie weer op weg te helpen. Hfftig zorgt ervoor dat goed getrainde coaches worden gekoppeld aan een jongere. In de afgelopen drie jaar zijn ruim 100 jongeren gecoached. Motivatie voor school, planning van huiswerk, vergroten van zelfvertrouwen, vrijetijdsbesteding en vinden van passend werk zijn de voornaamste doelen. 80 procent van de jongeren heeft het zichzelf gestelde doel bereikt. Dat was mogelijk door de vrijwillige inzet van 45 coaches.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?