Hit The Road nieuwe EP van The Doots

Woensdag 24 april 2013

Door Randy Gasper

De Apeldoornse/Zwolse indierock-formatie The Doots heeft afgelopen zaterdag voor een goed gevuld Hedon (Zwolle) de nieuwe EP Hit The Road aan het enthousiaste publiek gepresenteerd. Inmiddels is de nieuwe EP te beluisteren en te koop via iTunes, Spotify, Amazon.

The Doots slaan met hun nieuwe EP een geheel nieuwe weg in. Een weg die moet leiden naar het behalen van nieuwe doelen: een breed publiek bereiken in Nederland en daarbuiten, op grote podia en festivals spelen en daarmee vooral heel veel plezier hebben.

De keuze voor Hedon lijkt enigszins opvallend, maar is meteen makkelijk te verklaren. ‘Bij onze nieuwe doelen horen ook de beste podia. Natuurlijk hoort Gigant in dat lijstje thuis, maar als je bij je EP-release de kans krijgt om op het beste poppodium van Nederland te staan, grijp je die kans natuurlijk met beide handen aan!’, aldus Doots-zanger Jeffrey Hendriks. Hedon werd in januari tijdens Noorderslag door een jury uitgeroepen tot beste poppodium van Nederland. ‘Als het aan ons ligt,  komen we gauw genoeg in Gigant om onze nieuwe nummers ten gehore te brengen. We staan sowieso te popelen om veel op te treden met onze nieuwe sound!’

Hulp van Edison winnaar Guido Aalbers

De EP is opgenomen samen met producer Guido Aalbers, die bekend is van zijn werk met o.a. Miss Montreal en Bertolf. Aalbers mocht onlangs ook een Edison voor zijn project Lorrainville in ontvangst nemen. Zijn werkwijze sluit goed aan op de nieuwe, toegankelijke sound van The Doots.

Drukke periode in zicht

The Doots zijn tijdens de Harleydag sowieso te zien en horen in Apeldoorn. Ondertussen zitten manager Bart Lauw en boekingsbureau For The Road niet stil. Beiden zijn druk bezig de agenda vol te plannen met optredens. Ook zijn er verregaande gesprekken over een samenwerking met Bandplanner.com.

Ondertussen kan je The Doots blijven volgen. Afgelopen week kwam de nieuwe site online: www.thedoots.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!