Improvisatie door Effe Belle op de Kunst & Cultuurmarkt 2014

Donderdag 4 september 2014

Door EFFE BELLE

Effe Belle

Waar je normaal op de laatste dagen van augustus mooie zomerdagen zou verwachten begon de dag meer dan druilerig. Het festivalterrein aan het kanaal lag er wat somber bij. Vanaf 10 uur kon de opbouw van de Kunst & Cultuurmarkt beginnen en dat zorgde er in ieder geval voor dat er leven in de Apeldoornse brouwerij kwam. De leden van Improvisatievereniging Effe Belle moesten de handen flink uit de mouwen steken. Het theater was in eerste instantie niet meer dan een houten vloer: tenten moesten worden opgezet en omgebouwd worden tot theater, banken, licht en geluid moesten worden geplaatst. En alles ook nog eens waterdicht; de regen kwam op sommige momenten met bakken uit de hemel. Het weer mocht dan wel een spelbreker zijn, het mocht de pret niet drukken. Met de tenten eenmaal opgezet was er een droge plek om te schuilen. Het aantal bezoekers bij de start van het evenement, om 12:00 uur, was echter door het weer wat teleurstellend. Veel bezoekers wachten tot de ergste regen was weggetrokken. Pas ruim na 13:00 uur konden we dan ook echt goed van start gaan met de voorstellingen in het leukste en kleinste theater van Apeldoorn.

En de voorstellingen waren een groot succes. Per voorstelling konden 20 tot 25 bezoekers kosteloos genieten van de mooiste improvisatie scènes: ‘De schildercurcus met stillevens’ met een wel erg luidruchtige cursusleider, Een levenslied over wat een lekke band van je fiets allemaal wel niet kon veroorzaken, schitterende odes aan mensen in het publiek en het nieuw verzonnen sprookje over een kikker die niet kom zwemmen en vreselijk werd geplaagd door een irritant elfje. Om nog maar niet te zwijgen over de scene waarbij de staart van een ezel tot stropdas wordt getransformeerd.

Voor ons als Effe Belle is de Kunst en Cultuurmarkt een lekker begin van het theaterseizoen. Iedereen is net terug van vakantie en zit vol energie. De korte voorstellingen en snelle scènes zorgen ervoor dat iedereen erin knalt. Veel voorstellingen zorgen voor een hoge roulatie van de spelers. Een kleine, knusse tent zorgt ervoor dat je bijna bij het publiek op schoot zit……. Veel mooier kan je het als acteur niet hebben. En dat het buiten dan regent zorgt ook wel weer voor een lekker sfeertje in de tent. Al is het dat je het binnen dan ook bijna niet droog kan houden.

De Kunst en Cultuurmarkt is een gezellige mix van muziek, theater en dans en dan in combinatie met culturele instellingen die zich presenteren, kraampjes met verschillende koopwaar en het preuvenement waar lekkere hapjes te verkrijgen zijn. Samen met de populaire kanaalconcerten een mooie aftrap van het nieuwe culturele seizoen waar we als Effe Belle zijnde graag een steentje aan bijdragen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?