IrisZorg lanceert app ‘Van alcohol tot xtc’

Donderdag 5 juli 2012

Door Redactie

IrisZorg geeft al enkele jaren het boek en de drugsposter ‘Van alcohol tot xtc’ uit. De informatie hieruit is nu verwerkt in een app en vanaf vandaag te downloaden. Deze app geeft (zorg)professionals actuele basisinformatie over de meest gebruikte middelen. De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

De markt van drank en drugs is steeds in beweging. Er komen nieuwe middelen bij, andere raken minder in trek en sommige blijven favoriet bij de consument. Voor professionals in de zorg- en welzijnsector is het noodzakelijk een goed zicht te houden op al deze veranderingen in de markt van drank & drugs. Heldere en getoetste informatie over middelengebruik en de ontwikkelingen daarin zijn voor hen een voorwaarde om hun vak goed te kunnen uitoefenen. Dat geldt ook voor beleidsmakers en bestuurders bij instellingen, instanties en lokale overheden.

De afdeling Preventie van IrisZorg verzamelt al enkele jaren alle actuele informatie over middelengebruik en presenteert dit via het boek ‘Van alcohol tot xtc’ en de drugsposter. Hierin wordt per middel onder andere ingegaan op de kenmerken van het middel, de risico’s en wetgeving. Om de informatie snel toegankelijk te maken voor zorgprofessionals, heeft IrisZorg de reeks nu uitgebreid met een app.

De app kent twee versies: één voor de iPhone en één voor Android toestellen. De app kan gratis gedownload worden in de App Store (iPhone) en Google Play (voorheen Android Market).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?