Jammer, jammer toch voor Gigant

Dinsdag 15 april 2014

Door Gerard Oltmans

Gerard Oltmans

Ja echt jammer voor Gigant dat er zo’n beperkte opkomst was met zo’n goed programma. Jammer ook voor de mensen die het gemist hebben, want wat hebben de aanwezigen genoten. En… wat hebben de bands genoten van de volledige aandacht die ze kregen, het waren luisterbands met een perfect luisterpubliek. Bij veel publiek zijn er altijd mensen die maar op luide toon doorblijven praten, ook tijdens de rustige vocale nummers. Maar nu was het tijdens de stille momenten van een song ook echt stil in de zaal. Mede door het beperkte publiek en de aankleding van de zaal leek het ook echt en huiskamer concert. Chantal Acda bedankte het publiek voor het luisteren, zij had er van genoten om voor ons te zingen.

De avond begon met de Rotterdamse band  Wolf in Loveland, jonge mensen die lekkere folkrock speelden. Merel Moelker en Janine waren bepaald niet alleen voor de back-up van Tim vd Burg maar kregen ook de ruimte om hun eigen geluid te laten horen. Ze waren voor de tweede keer in Gigant en wat mij betreft komt er weer een volgende keer.  Daarna was het podium voor Chantal Acda, normaal spelend met een wat ruimere bezetting., maar nu slechts met de begeleiding van een gitarist en in deze setting en met dit publiek was dat perfect. Ze zingt hoog en nogal feeërieke muziek met veel stiltes in de song. Passend bij huiskamer sfeer zong ze op haar sokken de sterren van de hemel. Ben overigens wel benieuwd hoe ze klinkt met een grotere bezetting, maar zoals ze zelf vertelde kun je dat op 14 juni in Zwolle gaan horen tijdens het Minstrel Festival.

En toen kwam (voor mij) de uitsmijter van de avond. Petter Carlsen een singer-songwriter uit Noorwegen. Mooie stem, goede liedjes en een multi-instrumentalist als begeleiding bij zijn optreden. Wat een vakman (weet jammer genoeg zijn naam niet) heerlijke complexe ritmes, belletjes, drumbox, alles werd uit de kast gehaald om liedjes te ondersteunen. Deze mensen zou ik graag in een avondvullend programma willen zien, gelukkig werd hun optreden wat gerekt doordat het enthousiaste publiek 2 toegiften loskreeg. Een prachtige afsluiter van een heerlijk avondje luistermuziek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!