Jelle Otter kunstschilder en restaurateur

Vrijdag 26 augustus 2016

Door Redactie

Op Landgoed Klarenbeek is in Galerie Bij Krepel een tentoonstelling te zien van Jelle Otter (Steenwijk, 1925 – 2012, Wichmond). Vanaf zijn kinderjaren tekenend, begint Jelle als zelfstandig kunstenaar, na de kunstacademies te Arnhem en Den Haag te hebben doorlopen. Vervolgens werkt hij vanaf 1957 als leraar tekenen op middelbare scholen.

In 1964 wordt hij voor het eerst gevraagd voor de restauratie van een kerkschildering de Janskerk in Huizinge onder Middelstum, Groningen. Dit wordt het begin van zijn carriëre als restaurateur en deskundige van kerkschilderingen, daterend uit de 16 e eeuw en eerder. Tientallen kerken volgen, vooral in het noorden en oosten van het land, waaronder de Bergkerk te Deventer, de Grote Kerk te Kampen, de Martinikerk in Groningen en de Grote Kerk in Harderwijk. Daarnaast voerde Otter ook andere restauraties uit, zoals de fresco’s van het Oude Loo en de Schelpengrot van het nieuwe Loo.

Eenmaal met pensioen kon Otter zich totaal wijdden aan de schilderkunst. Het resultaat daarvan is te zien in Galerie Bij Krepel in KLarenbeek, waar zowel vroeg als laat werk van hem te zien is.

De tentoonstelling is te bezoeken op: 28 augustus, 11 september, 18 september en 25 september 2016.

De openingstijden zijn van 11.00 – 17.00 uur.

Bezoek op afspraak is mogelijk vanaf 8 personen. Voor meer informatie: www.landgoedklarenbeek.nl – info@landgoedklarenbeek.nl – 055-3011103

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?