JON en NJO starten joint venture: dé plek voor talentontwikkeling op topniveau

Vrijdag 4 augustus 2017

Door Redactie

JON/NJO

Het JeugdOrkest Nederland (JON) en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) slaan de handen ineen als de Nationale JeugdOrkesten Nederland (NJON) om een brug te vormen tussen opleiding en beroepspraktijk. Na een instapperiode waarin steeds meer werd samengewerkt op organisatorisch niveau kunnen we nu vol trots aankondigen dat de organisaties officieel verdergaan als joint venture.

Het JeugdOrkest Nederland en het Nationaal Jeugd Orkest zijn al sinds het einde van de jaren vijftig de twee springplanken voor jong muzikaal talent in Nederland. Het JON richt zich op nationale jonge talenten in de middelbareschoolleeftijd (14-20 jaar). Gedurende hun tijd bij het JON maken deelnemers de keuze om al dan niet verder te studeren aan een conservatorium. Het NJO biedt nationale en internationale conservatoriumstudenten (18-26 jaar) die zich voorbereiden op de beroepspraktijk de gelegenheid om op het allerhoogste niveau ervaring op te doen in allerlei vormen van samenspel. Beide organisaties richten zich op orkest- en ensemblespel, waarbij het aanbod van het JON vooral gericht is op het groot-symfonisch repertoire, en het NJO daarnaast ook andere muziekstijlen en ensemblevormen aanbiedt.

Door beide organisaties samen te voegen ontstaat een doorlopende leerlijn voor talenten vanaf 14 jaar, die na het JON en de middelbare school kunnen doorstromen naar het conservatorium en het NJO, óf besluiten hun muzikale carrière op amateurniveau voort te zetten. Binnen één organisatie kan het aanbod voor een individuele musicus optimaal worden afgestemd op zijn of haar kwaliteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!