Jong talent met potentie in Weekend Galerie

Zaterdag 5 december 2015

Door Redactie

Lisette van Straaten bij haar speelse sculptuur van papier.
Foto: Peter Vroon.

Bij binnenkomst valt een sculptuur meteen in het oog. Een opvallend kunstwerk van de hand van Lisette van Straaten, een van de zes regionale deelnemers aan de expositie KIDD, ’Kunstenaars in de dop’ die tot en met volgende week zondag te zien is in de Weekend Galerie aan de Loolaan 49.

Lisette uit Ugchelen telt 23 lentes en woont inmiddels een aantal jaren in Groningen waar ze een juridische opleiding heeft gevolgd. Uiteindelijk heeft ze haar hart gevolgd en verpand aan de schone kunsten.  Ze studeert aan de Groningse kunstacademie Minerva die haar meteen toeliet toen ze zich dit studiejaar aanmeldde.  Welke kant ze straks opgaat kan Lisette van Straten nu nog niet zeggen. Ze is nog veel te druk met experimenteren.  En voor die ontdekkingstocht naar haar diepste wezen krijgt ze op de Groningse kunstacademie alle ruimte. Onder de vleugels van haar docenten heeft ze potentie om uit te groeien tot een beeldend kunstenaar waar we nog veel van zullen horen. De Weekend Galerie is haar eerste podium waarop ze zich kan presenteren. Een veelbelovend debuut.  

Wat verder gevorderd in haar discipline is Fleur Louwe  uit Eerbeek. Zij is een van de (relatief) weinige fotografen in dit land die ondanks haar jeugdige leeftijd van haar werk kan leven.  Ze maakt foto’s en af en toe een film. Paarden spelen in haar werk  een prominente rol. In 2014 won ze de categorieprijs van FEI World Photo Grand Prix waarmee ze een masterclass won van een fotograaf van persbureau Reuter. Magazines en een krant nemen inmiddels haar foto’s af. Fleur volgde haar opleiding  aan de Fotovakschool in Apeldoorn.

Verder is er (pril) werk te zien van Bibi Dikken (16), Leonie van der Meer (17 ) Richanella Verstegen (15) en het piepjonge talentje Auke Hoekman, de enige man ( 7 jaar) in het gezelschap.

De kunstenaars Karla Kassenaar en Anne-Mieke Boonstra hebben de expositie zorgvuldig samengesteld. KIDD beleeft zijn derde editie. Voor het laatst op de huidige locatie van de Weekend Galerie. Het bestuur van de Stichting Ateliers Apeldoorn zal naar een andere accommodatie moeten uitzien, aangezien de gemeente Apeldoorn de villa wil verkopen.

Weekend Galerie, Loolaan 49. Openingstijden zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.

Lisette met haar ijzeren kunstwerk. Foto: Peter Vroon

 

Foto’s van de opening gemaakt door Gerard Oltmans

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!