Jonge werknemers boos: “Het kan C1000 x beter”

Woensdag 9 mei 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Jonge werknemers van C1000 De Mheen gaan zaterdag een petitie geven aan franchisehouder Paul Bredewout. De petitie die door zo’n 75 jongeren zijn ondertekend vraagt om meer respect in de omgang van het management met de jongeren en dat de cao beter wordt nageleefd. Dat meldt FNV bondgenoten op haar website.

Jongeren geven aan dat ze het onderling hartstikke gezellig hebben en dat ze zich graag inzetten voor de klant. Ondertussen hebben ze ook al meerdere malen punten voor verbetering aangedragen, maar daar wordt zelden naar geluisterd en vaak weggewuifd met een nodige sneer.

Ook wordt men in een te lage loonschaal gehouden en dat vindt het personeel niet in verhouding staan met de verantwoordelijkheden die men mee krijgt. De jongeren vragen daarom duidelijk om meer respect en eerlijkheid. Alles kan volgens hen ‘C1000 x beter’!

De petitie richt zicht naast bovengenoemde vraagstukken ook op het verkrijgen van een fietstalling. Deze was 2 jaar eerder al eens toegezegd. Met regelmaat worden fietsen van personeel kapot aangetroffen. De jongeren willen ook dat er een einde komt aan de intimiderende houding van de manager.

De werknemers willen dat Paul Bredewout voor 1 juni in overleg gaat met FNV Bondgenoten om een eind te maken aan de huidige situatie op de winkelvloer. In het C1000-filiaal aan het Korianderplein werken in totaal 120 werknemers; hiervan zijn 80 tussen de 15 en 20 jaar. De jongeren werken veelal op tijdelijke, parttime contracten of nul-urencontracten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?