Jurist Anker doet van zich spreken

Zaterdag 4 november 2017

Door Peter Vroon

Theatercolleges doen het goed. Zo ook die van strafrechtadvocaat Wim Anker. Hij maakte gisteren zijn opwachting in Orpheus. Een redelijk gevulde Rabobankzaal was getuige van zijn boeiende relaas.

Wim Anker is partner bij Anker & Anker, een advocatenkantoor in Leeuwarden dat zich gespecialiseerd heeft in strafzaken. Samen met zijn broer Hans is hij al meer dan 35 jaar actief als advocaat. Hans Anker leidt het kantoor, Wim Anker doet de pr. De eeneiige tweelingbroers  doen veel pro-deozaken. Wim Anker ziet zichzelf niet alleen als jurist, maar soms ook als sociaal werker.

Wim en Hans Anker zijn goed ingespeeld op elkaar en hebben een sociaal bewogen hart. Een aantal van hun uitspraken ,,We doen alleen strafzaken. Het belang van de verdachte gaat altijd voor. We staan verdachten bij en niet de onderwereld. In de grondwet staat dat iedereen recht heeft op verdediging, eerst de feiten daarna de beoordeling.  Wij hebben de regie en niet de cliënt. De cliënt kiest ons en wij niet hen. We kijken niet naar inkomen of afkomst. Als cliënt hebben we artsen, politie, advocaten, directeuren, burgemeesters. Je moet streng, scherp zijn en goed tegen kritiek kunnen.’’

De avond werd opgeluisterd door een aantal filmpjes die het verhaal ondersteunden van Wim Anker. Op boeiende wijze vertelde hij hoe het verging met zaken als Robert M, Ferdi E, en Heineken. Ook de  effecten bij verdediging en de verguizing door het publiek omdat de Ankers personen als Robert M. verdedigden.

Het publiek hing aan de lippen van Wim Anker en aan het eind van deze college tour konden er vragen worden gesteld. De advocaat antwoorde  op zijn eigen Friese en nuchtere wijze.

Anker  & Anker, voor al uw misdrijven. Orpheus, Rabobankzaal donderdag 2 november.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!