Help de bevolking van Oekraïne

Kaarten versturen met TJOMMIE

Vrijdag 11 november 2011

Door Redactie

Arthur Batenburg voor TJOMMIE

TJOMMIE steunt al sinds 1999 het werk van Ndlovu Care Group in Elandsdoorn – de organisatie die in 1994 werd opgericht door Hugo en Liesje Tempelman. Sinds die tijd zijn er door bestuursleden, donateurs, vrijwilligers en andere betrokkenen al veel bezoekjes gebracht aan het township. Door een bezoek aan Elandsdoorn hebben al deze mensen met eigen ogen gezien hoe hard de hulp van Ndlovu nodig is, hoe groot de armoede is en hoe uitzichtloos de situatie voor sommige mensen soms is. Maar al deze mensen hebben ook gezien hoeveel er gebeurd in Elandsdoorn, hoe hard er gewerkt wordt en dat er al zo veel verbeterd is.

In 2011 heeft TJOMMIE dankzij donateurs, partners en vrijwilligers weer een steentje bij kunnen dragen aan al dit mooie werk. Het sportproject is gesteund met materialen, een container vol goederen werd naar Elandsdoorn gestuurd, de kleuterscholen werden opgeknapt, een huisje werd gebouwd en in Nederland groeit de betrokkenheid bij TJOMMIE.

TJOMMIE wil graag in plaats van droevige beelden, juist al dit positieve nieuws laten zien. In samenwerking met fotograaf Arthur Batenburg (oprichter van TJOMMIE, toen onder de naam Elandsdoorn Foundation) heeft TJOMIE daarom 15 prachtige foto’s geselecteerd en daar wenskaarten van gemaakt. Arthur Batenburg heeft door de jaren heen prachtige beelden gemaakt van alle projecten die TJOMMIE ondersteunt. De foto’s tonen geen zielige beelden, geen ellende. De foto’s laten juist zien dat het werk van Ndlovu en TJOMMIE helpt. Foto’s van vrolijke gezichten, schoolgaande kidneren, het jeugdzorg en de vreugde om een waterput.

De opbrengst van de kaartenverkoop komt natuurlijk ten goede aan de TJOMMIE Foundation. Een originele manier om ook een steentje bij te dragen aan dit goede doel. Voor geïnteresseerden, HIER is meer informatie te vinden, evenals voorbeelden van alle 15 kaarten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?