Kaartjes nieuwe seizoen Orpheus goedkoper

Zaterdag 2 juni 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Schouwburg Orpheus In het Begrotingsakkoord 2013 is besloten om per 1 juli 2012 de podiumkunsten onder het BTW-tarief van 6% te laten vallen. Vooruitlopend op de wetswijziging heeft demissionair staatssecretaris van Financiën Weekers aangegeven dat de verlaging per direct, dat wil zeggen met ingang van 25 mei jl., mag worden toegepast  op de toegangskaarten voor voorstellingen, die in het nieuwe theaterseizoen 2012/2013 plaatsvinden. Op het besluit in het Begrotingsakkoord 2013 om de podiumkunsten wederom onder het lage BTW-tarief van 6% te laten vallen, is ook bij Schouwburg Orpheus verheugd gereageerd, en wil de toegangsprijzen dan ook graag verlagen. Bezoekers van Orpheus profiteren daarmee rechtstreeks van het nieuwe lage BTW-tarief op podiumkunsten.

Nieuwe prijzen
Nieuwe toegangsprijzen voor theaterseizoen 2012/2013 worden, in overleg met de partners van Orpheus en de theaterproducenten, zo snel mogelijk verwerkt. Omdat de wijziging van de toegangsprijzen van meer dan 200 voorstellingen en concerten in het kassasysteem enige tijd en zorgvuldigheid vergt, worden de nieuwe prijzen vanaf medio volgende week bekend. Deze worden aangegeven op de website van Orpheus.

Compensatie
Voor klanten die vanaf 25 mei 2012 kaarten hebben gekocht voor voorstellingen in het nieuwe seizoen, wordt de verlaging met terugwerkende kracht gecompenseerd. Deze groep ontvangt daarover binnen enkele weken bericht. Schouwburg Orpheus betreurt het dat de BTW-verlaging niet met terugwerkende kracht is ingegaan, zodat iedereen die ook vóór 25 mei kaarten voor het nieuwe seizoen heeft aangeschaft, kan profiteren van de BTW-verlaging. Orpheus gaat op korte termijn in gesprek met de Belastingdienst om te bezien of er toch mogelijkheden zijn voor deze groep klanten, om ook in aanmerking te komen voor het lagere tarief en dus gecompenseerd kan worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?