Koningin Wilhelminaschool (KWS) in landelijke finale KNVB Schoolvoetbaltoernooi

Dinsdag 5 juni 2012

Door Redactie

KWS Apeldoorn

Morgen is het zover: twaalf schoolvoetbalteams nemen dan deel aan de landelijke finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi in Zeist. Afgelopen zaterdag leverden de halve finales in de zes KNVB- districten zes meisjesteams en zes jongensteams op. Zij maken op woensdag 6 juni op de velden van het KNVB Sport- en Conferentiecentrum uit wie zich een jaar lang Nederlands kampioen schoolvoetbal meisjes – groepen 7 en 8 – en jongens – groepen 7 en 8 – mag noemen.

Bij de jongens is dat dit jaar extra special, want de jongens van de Apeldoorn Koningin Wilhelminaschool hebben zich geplaatst voor deze finaledag. Zij moeten het in de finale opnemen tegen basisscholen uit Limmen, Naaldwijk, Emmen, Bergen op Zoom en Weert.

Alle teams en hun supporters worden woensdag met een KNVB-bus opgehaald bij school en na afloop weer teruggebracht. Het toernooi begint officieel om 10.00 uur. Meteen na de finales reikt KNVB-coach Albert Stuivenberg, die onlangs met het Nederlands elftal onder 17 jaar Europees kampioen werd, de prijzen uit.

Het feit alleen al dat de Koningin Wilhelminaschool de finale heeft gehaald, is al een hele prestatie op zich. En dus kon er vandaag alvast geposeerd worden voor de krant. Woensdag weten we meer.

Spannend!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?