Kunst uit Oost-Nederland in de schijnwerpers bij ACEC

Donderdag 20 juni 2024

Door Redactie

Deze zomer biedt het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (ACEC) een podium aan de meest opvallende en verrassende kunstwerken uit Oost-Nederland tijdens de expositie “Hoe = Het Nu 2024”. Van 6 juli tot en met 25 augustus zullen meer dan 125 kunstenaars hun recente werk tentoonstellen in het ACEC Café en de ACEC Salon.

Diverse collectie

De expositie “Hoe = Het Nu” neemt jaarlijks de kunst uit Gelderland en Overijssel onder de loep. Dit jaar zijn werken van zowel nieuwe deelnemers als bekende namen te bewonderen. Mede door de adviezen van regionale kunstruimtes garandeert de tentoonstellingsformule een bonte verzameling van variatie en verrassing.

Overzicht van de deelnemers

In totaal zullen meer dan 125 kunstenaars deelnemen aan de expositie. Een greep uit de deelnemers: Aafke Bennema, Aalt van de Glind, Amber van den Heuvel, Andrew Veloso Watkinson, Anke Land, en vele anderen.

Bekijk de volledige lijst met deelnemers op de site van ACEC.

ACEC ondergronds

Naast de hoofdexpositie is er in ACEC Ondergronds een bijzondere installatie te zien: “Je kan iemands naam roepen en er iets anders voor terugkrijgen” van kunstenaar Ruben Planting. Deze expositie loopt parallel aan “Hoe = Het Nu 2024” en biedt een extra dimensie aan het kunstaanbod deze zomer.

Praktische informatie

“Hoe = Het Nu 2024” is van zaterdag 6 juli tot en met zondag 25 augustus te zien. De exposities zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!