Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor Open Atelierroute 2020

Maandag 17 februari 2020

Door Redactie

Altijd al benieuwd geweest hoe het atelier van een kunstenaar eruit ziet? Dan heb je geluk, want in het weekend van 16 en 17 mei kan je een kijkje nemen in het atelier van vele professionele kunstenaars die in de gemeente Apeldoorn hun atelier hebben staan. Zo kan je als bezoeker kennis maken met de kunst en de kunstenaar erachter. Mocht je zelf kunstenaar zijn en je atelier willen openstellen, dan kan je je tot 15 maart aanmelden voor dit evenement: Open Atelierroute 2020.

Tijdens de Open Atelierroute kan je als bezoeker zien hoe een kunstenaar aan het werk gaat en waarom hij of zij bepaalde keuzes maakt in zijn of haar werk. Tijdens deze Open Atelierroute zijn er weer een aantal verschillende locaties. Vorig jaar waren er 39 locaties en 51 kunstenaars. De route trekt veel mensen die geïnteresseerd zijn in kunst én in het verhaal dat de kunstenaar daarbij kan vertellen.

Werkruimte in gemeente Apeldoorn

De Open Atelierroute wordt voor de 22e keer georganiseerd door Stichting Ateliers Apeldoorn (SAA). De kunstenaars die meedoen aan deze Open Atelierroute zijn vaak ook betrokken bij de SAA. Maar ook andere professionele kunstenaars binnen de gemeente Apeldoorn kunnen meedoen. Dit zorgt ervoor dat er een breed aanbod is, aan te bezoeken ateliers voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn.

Overzichtstentoonstelling

Mocht je het nou lastig vinden om van al die ateliers en kunstenaars een selectie te maken? Dan kan je in het weekend van 9 en 10 mei een overzichtstentoonstelling bezoeken in de Loolaan Gallerie. Deze is aan de Loolaan 31A. In deze expositie vind je van elke, aan de Open Atelierroute deelnemende, kunstenaar 1 kunstwerk. Zo kan je als bezoeker een gerichte keuze maken om te kijken naar welk atelier je wilt.

In het weekend vóór Open Atelierroute (dus op zaterdag 9 en zondag 10 mei) is er al een overzichts­tentoonstelling in de Loolaan Galerie, Loolaan 31a, met één werk van elke deelnemende kunstenaar. Zo kunnen bezoekers een gerichte keuze maken, welke ateliers ze willen bezoeken.

Brochure

Voorafgaand aan de Open Atelierroute verschijnt een brochure met alle deelnemende kunstenaars. Op de bijbehorende plattegrond staan de locaties van te bezoeken ateliers aangegeven voor de hele gemeente Apeldoorn, net als in eerdere jaren.

Het aanmelden kan via een aanmeldformulier dat je kan insturen. Dit formulier en de voorwaarden zijn te vinden op de website www.ateliersapeldoorn.nl/. Op de website van Stichting Ateliers Apeldoorn is het aanmeldformulier te vinden. Kunstenaars van buiten SAA kunnen deelnemen tegen betaling van 55,00 euro. SAA verzorgt de publiciteit rond het evenement, met onder andere een brochure, poster en routekaart.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!