KunstKoe staat in de weide en is gedoopt

Woensdag 10 juni 2015

Door Redactie

Een (Twitter)Kunstkoe ging vanmiddag om 12.00 uur de weide in van het nieuwe park op het oude Bakkenesterrein. De oorspronkelijk initiatiefnemers willen deze koe informeel overdragen aan de gemeente Apeldoorn. Zij willen hiermee hun dank uitspreken hoe de gemeente Apeldoorn op hun vraag is ingegaan om het braakliggende oude Bakkenesterrein een opknapbeurt te geven. Het resultaat is er en stijgt ver uit boven hun verwachting.

Op bijgaande foto is te zien waar de KunstKoe komt. De KunstKoe is mede mogelijk gemaakt door Ben Meuleman van Brummel Ideëenfabriek/Projectinrichters, Henny te Loo van Meesterschilders Te Loo en Willem-Paul Koenen van Bevlogenverf. Zaterdag 13 juni zal het nieuwe park officieel worden geopend en de naam van het park bekend worden gemaakt door Wethouder Johan Kruithof.

“Al was het maar een groen weiland met een paar koeien, dan zou het oude Bakkenesterrein al een beter aanzien hebben”, met deze tweet is de eerste stap gezet naar het  nieuwe park. Eén van de initiatiefnemers zag op een dag koeien, voor een act van Circus Renaissance, grazen op het Bakkenesterrein. Zijn tweet werd direct favoriet bij de drie heren/bewoners in de Kanaalzone met uitzicht op de toen nog lelijke dissonant in een mooiste woonomgeving van Apeldoorn. En het initiatief was geboren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!