Kunstuitleen Noordwest Veluwe exposeert fotografie

Donderdag 9 juli 2015

Door Redactie

Kunstuitleen Noordwest Veluwe exposeert fotografie van Wil Mijer bij Wijnen & Zn. in Apeldoorn.

Zondag 13 juli vindt om 15.00 uur de opening plaats van de tentoonstelling van natuurfotografe Wil Mijer. De tentoonstelling is tot eind augustus te zien bij Wijnen&zn, Koninginnelaan 40 Apeldoorn.

Wil Mijer maakt natuurfoto’s met een kunstzinnige inslag.  Ze dwingt u de natuur om u heen met een andere bril te bekijken, waardoor men onmiddellijk een andere wereld binnentreed.  Feeëriek, sprookjesachtig  en kwetsbaar.  Wil Mijer heeft zich laten inspireren door Indonesische fotografen, die ze leerde kennen via internet. Hun speciale manier van fotograferen, spreekt haar erg aan en heeft veel van ze geleerd. Op een gegeven moment gingen haar foto’s de wereld over via internet. Vooral de foto’s van de kleine boomkikkertjes worden geprezen in veel landen. Zo was er in Polen een selectie van haar foto’s op televisie en werd ze benaderd door magazines om foto’s te plaatsen, o.a het blad Focus, Practical Photography ( een Engels magazine) en Zoom. De foto’s worden regelmatig bekroond met prijzen. Ook werd er een foto geplaatst in een boek van 1x.com en een Italiaans boek.

“Met mijn foto’s wil ik graag laten zien, hoe de wonderbaarlijke kleine wereld eruit ziet. Beestjes en planten, waar men doorgaans gewoon aan voorbij loopt. Verder probeer ik een soort  sprookjesachtige sfeer te creëren die veel mensen erg aanspreekt”, vertelt Wil .

Alle getoonde werken zijn te huur en te koop via Kunstuitleen Noordwest Veluwe.  De expositie is tijdens de openingsuren van Wijnen en Zn.  aan de Koninginnelaan 40 in Apeldoorn te bezichtigen tot en met donderdag 27 augustus en gaat daarna verder de regio  in naar o.a.  Ermelo en Deventer.

Meer info over de openingstijden op www.wijnenapeldoorn.nl  of tel 055-5788222 en voor vragen over de getoonde werken; Kunstuitleen Noordwest Veluwe, tel. 0341-562769 of www.kunstuitleennoordwestveluwe.nl

Tijdens de opening van 15.00 – 17.00 uur hebben wij een kleine proeverij van zomerwijnen, zodat u niet alleen van de foto’s kunt genieten maar ook van heerlijke zomerwijnen. Zoals  Avalos een heerlijke pecorino wijn uit de Abruzen of diverse prijswinnende rose zoals de Maghali van Saint Andre uit de Provence.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!