Help de bevolking van Oekraïne

‘Labeq Bags in fashion’ een bijzondere avond in ACEC

Vrijdag 17 april 2015

Door Ben Eggermont

Op vrijdag 10 april 2015 heeft in het ACEC gebouw aan de Museumpassage de “labeq’s bags in fashion show” plaats gevonden. De show is de lancering van een nieuw platform voor tassendesigners.labeq. Een initiatief van Tamar Oosterlaar en Astrid Hoge. Ze hebben expertise gebundeld en hebben de ambitie om dutch designers wereldwijd te brengen. In samenwerking met  de Apeldoornse kunstenaar Tirza Verrips , die onderdeel uitmaakt van de groep top designers van labeq is de realisatie van de show tot stand gekomen. (zie ook http://www.labeq.nl ).

Tussen half acht en acht uur liep de zaal langzamerhand vol, met een welkomsdrankje in de hand vond iedereen een plekje aan de tassen-catwalk in afwachting van de gebeurtenissen.

Kort na achten ging de show van start met een dans act door de VB Dance Company (choreografie Violet Broersma), een mooi optreden van twee jonge mensen met passie.

Tijd dus voor de tassen show, elke deelnemende ontwerper werd met een soort ronde bord geïntroduceerd, waarna het presentatie duo lolo benzina & priszillae, professionele dragqueens uit amsterdam, de verschillende tassen op geheel eigen wijze aan de bezoekers toonden, de bijgevoegde foto’s vertellen meer dan dat ik in woorden kan uitdrukken. De tassen en de presentatoren oogsten veel aandacht en menigeen zal al wel stiekem zijn eigen keuze hebben bepaald.

De begeleidende muziek verzorgd door dj sven gaf aan elke ronde zijn eigen klank en kleur, mijzelf trof de muziek van Xavier Rudd bij de presentatie van de jee bags, zal ik vanaf nu meer gaan beluisteren.

Ter afsluiting bracht het dans duo VB Dance Company nog een heerlijke dans op de vloer, een mooie afsluiting van een mooie show.

Na afloop van de show kreeg het publiek de gelegenheid de tassen nog eens van heel dichtbij te bewonderen en in gesprek te gaan met de aanwezige ontwerpers en eventueel over te gaan op de aankoop van de favoriete tas.

In de achterzaal van ACEC was nog een tentoonstelling ingericht met zowel tassen als foto’s, ook hier waren de ontwerpers aanwezig om over hun werk in gesprek te gaan met het publiek.

Na ongeveer drie kwartier en een gezellig drankje later werd het tijd voor de trekking van de aan de show verbonden verloting. De prijs was een design tas uit de collectie van labeq. De trekking van het winnende lot lag in de vertrouwde handen van de Apeldoornse notaris Leo Kok, lot nummer 1 werd door hem getrokken, waarvan de koper helaas niet op de avond aanwezig.

Er werd nog geruime doorgepraat en langzamerhand vond ieder weer de weg naar huis, nog nagenietend van een bijzondere avond.

Nog even ter aanvulling de deelnemende ontwerpers:

anna boone, allissa rees, floor bohemen, heleen van der meer, jee bags, mariëlle willems, nikki gilling, philomijn, studio jasper, tirza verrips, victoria ledig en welmoed.

P.S. Bij de nazit op een Apeldoorns terras ontstond er nog een discussie over de kwalificatie van dit evenement als ‘on-Apeldoorns’, zijnde een negatieve duiding voor de stad Apeldoorn, discussie loopt nog.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?