Lancering Janice Walker Fonds met openingsconcert

Vrijdag 30 september 2016

Door Redactie

Sinds 2015 heeft het Apeldoornse cultuurveld er een fonds bij: Stichting Janice Walker Fonds. Het fonds is in 2015 opgericht en genoemd naar de Apeldoornse violiste en muziekpedagoge Janice Walker (1940-2014). Het hoofddoel is het stimuleren van de talentontwikkeling van jonge mensen.

Vrijdag 7 oktober is de officiële lancering in de vorm van een concert. In de Lutherse Kerk spelen docenten en leerlingen van de SPM-A een divers programma.

Roeland Robert, voorzitter van de Masterclass Apeldoorn en het Janice Walker Fonds vertelt: “Janice Walker was een optimistische vrouw die anderen altijd aanmoedigde om dromen te realiseren. Haar nalatenschap aan de Masterclass Apeldoorn zorgde voor de oprichting van dit fonds. Wij stellen muziek, cultuur en educatie centraal en proberen in de geest van Janice diverse activiteiten voor jeugdige amateurs in Apeldoorn te ondersteunen. Ook stimuleren wij de activiteiten van de Masterclass Apeldoorn, zodat we een breed bereik hebben, van net beginnende cultuurliefhebbers tot post graduaat studenten.”

Het eerste project dat het Janice Walker Fonds heeft ondersteund is de jaarlijkse orkestendag. Een dag georganiseerd door Markant en de SPM-A en bedoeld voor iedereen tussen de 9 en 20 jaar die een instrument bespeelt. Op zaterdag 24 september waren twee orkesten in de weer: één voor beginners en één voor kinderen die al meer ervaring hebben. Robert: “Het was een leuke, energieke dag voor de orkesten, waarin de bindende kracht van het gezamenlijk musiceren beleefd wordt. Ook leren de jonge musici om zich te presenteren, onder de enthousiaste leiding van docenten van de SPM-A en Markant.”

Een volgend project dat kan rekenen op ondersteuning is het Apeldoornse Schaep, een (liedjes)theatergroep voor mensen met en mensen zonder beperking. De jarenlange samenwerking tussen zorginstelling De Passerel en Markant leverde in het najaar van 2014 de pilot 'Het Apeldoornse Schaep' op, geïnspireerd op ‘Het Schaep met de vijf poten’ van Eli Asser en Harry Bannink.  Inmiddels stevent de cursus af op een vijfde editie, waarbij de inclusiegedachte, het spelplezier en goede kunstzinnige begeleiding weer de rode draad vormen. De steun van het Janice Walker fonds maakt de extra artistieke begeleiding voor deze activiteit mogelijk.

Viooldocente Baukje van Schie is secretaris van het kersverse fonds. “Met Janice heb ik af en toe duetten gespeeld”, vertelt Baukje. “Ze kon fantastisch mooi spelen. Ik ken haar van de SPM-A, vanaf dat ze net in Apeldoorn woonde. Ze was echt een geweldig docent.” Voor het lanceringsconcert kon Baukje zich geen mooiere formule voorstellen. “Degenen die spelen zijn allemaal bekenden van Janice. Het wordt vast een bijzondere avond.”

Voor informatie over het fonds en het programma van het lanceringsconcert kunt u kijken op www.jwfonds.nl. Het concert is vrij toegankelijk; opgave vooraf wordt op prijs gesteld. Dit kan via een mail aan info@jwfonds.nl o.v.v. van uw naam en het aantal kaarten.

De zaal is open om 19.45 en het concert begint om 20.00 uur in de Lutherse Kerk, Prof. Röntgenstraat  9, Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?