Landelijke introductie Nood-Zaak

Woensdag 24 februari 2010

Door Stadsmens

Creatieven als reclamemakers, tekstschrijvers, vormgevers, webbouwers en fotografen zetten zich belangeloos in voor plaatselijke maatschappelijke projecten en non-profit organisaties via Nood-Zaak (www.Nood-Zaak.nl).  Nood-Zaak functioneert al ca. 6 maanden succesvol in de regio Apeldoorn en nu is het tijd voor de landelijke introductie. Op woensdag 3 maart organiseert Nood-Zaak de eerste bijeenkomst om 13.30 uur in CODA, Vosselmanstraat 229 in Apeldoorn. Hier wordt een presentatie gegeven aan creatieven en vertegenwoordigers van een aantal geïnteresseerde steden, waaronder Rotterdam, Veendam, Zeist, Amersfoort en Leusden.

 Over Nood-Zaak

Creatieven die zich graag inzetten voor een goed doel kunnen zich aanmelden via www.nood-zaak.nl. We verwachten dat je minimaal 8 uur per jaar beschikbaar stelt. Nood-Zaak.nl beheert de ‘pot’ met uren van vrijwilligers, beoordeelt de aanvraag van stichtingen en verenigingen, en bepaalt wat nodig is aan mens en middelen om de klus te klaren. Vervolgens brengen we de juiste mensen met elkaar in contact. De opdrachtgever en de creatieven bepalen verder hoe, waar en wanneer het project wordt uitgevoerd. Het is ons streven dat iedere regio/stad in Nederland een eigen stichting Nood-Zaak krijgt. Wil jij ook betrokken worden bij de oprichting van Nood-Zaak in jouw omgeving? Neem dan snel contact op met Frank van der Meulen via info@xcj.nl.

Regionale successen

Al 25 aanvragen zijn ondertussen afgerond of in volle gang. Zo kreeg Art Blanche, een kunstenaarsvereniging gerund door cliënten van GGNet, een website om hun werk aan de buitenwereld te laten zien.  Sportvereniging Dio-Ugchelen richtte een G-uur in voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking.  Via Nood-Zaak.nl hebben een tekstschrijver en een vormgever een mooie flyer voor ze gemaakt. Voor Home-Start zijn op dit moment een aantal creatieven bezig met een mooi boek over deze vrijwilligersorganisatie. Wil je bij de presentatie zijn meld je dat even aan bij Frank van der Meulen via mailadres info@xcj.nl.

Op de foto (Gerhard Witteveen) het Nood-Zaak bestuur. V.l.n.r. Michiel Brouwers, Freek Kamminga, Patricia Groenendaal en Frank van der Meulen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!