Leerlingen sporten 80 kilometer om geld in te zamelen

Maandag 22 juni 2015

Door Redactie

Actiedag voor Edukans

Het Veluws College Mheenpark houdt 26 juni een actiedag om geld in te zamelen voor Edukans. Er zijn diverse activiteiten deze dag. Zo doen 52 leerlingen mee aan de Mheenpark Challenge; zij gaan al sportend (hardlopend, kanoënd, steppend, mountainbikend, zwemmend en skeelerend) de 80 kilometer tussen het Afrika-museum en school overbruggen.

Dit hele schooljaar zijn de leerlingen bezig om geld in te zamelen voor Edukans. Edukans Going Global is een ontwikkelingsorganisatie die zich bezig houdt met onderwijs. Ieder jaar staat een ander land centraal, dit jaar is het actieland Ethiopië. De deelnemende scholen voeren actie voor beter onderwijs in het actieland.

In februari zijn twee leerlingen van het Mheenpark afgereisd naar Ethiopië om met eigen ogen te zien waarom steun aan het onderwijs in Ethiopië hard nodig is. Vervolgens hebben zij op school hun ervaringen met ons gedeeld en ons ‘als verslaggever’ bewust gemaakt van het belang van goed onderwijs. Nu zijn de overige leerlingen aan zet: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel.

Vrijdag 26 juni staat helemaal in het teken van Edukans. 52 leerlingen gaan sportend 80 kilometer overbruggen tussen het Afrika-museum en de school. Om 20.00 uur ‘s avonds komen zij aan op de Duizendschoon. Voor deze leerlingen zou het geweldig zijn als zij onder groot applaus worden ontvangen. Iedereen is dus van harte uitgenodigd om de leerlingen te verwelkomen.

Daarnaast zijn er tussen 10.00 en 15.00 uur vele activiteiten op de locatie aan de Duizendschoon. Er is een markt met diverse kramen, horecaplein, Zorbvoetbal, mechanische stier, hoge hakken race en nog meer leuke spelletjes. Alle leerlingen doen mee aan de sponsorloop, inmiddels heeft iedereen het sponsorformulier ontvangen. De school hoopt op vele enthousiaste sponsoren en belangstellenden tijdens de actiedag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!