Leerlingen Veluws College Cortenbosch in ´Over de Streep´

Zaterdag 10 mei 2014

Door Redactie

Leerlingen uit aantal derde klassen van het Veluws College Cortenbosch zijn dinsdag 13 mei om 21.05 uur op Nederland 3 te zien in het televisieprogramma Over de Streep. Samen met presentator Arie Boomsma gingen zij de uitdaging aan om meer begrip voor elkaar te krijgen.

Onder begeleiding van presentator Arie Boomsa leren middelbare scholieren in het KRO-programma Over de Streep elkaar in één dag tijd pas echt goed kennen door mee te doen aan een Challenge Day. Leerlingen durven tijdens Challenge Day emoties en ervaringen met hun medescholieren te delen, waar ze nog nooit met iemand over hebben gesproken. Niet gemakkelijk, maar ze merken al snel dat ze niet alleen staan.

Meer respect

“Jongeren hebben vaak geen idee hoe de thuissituatie van hun klasgenoten is en wat een ander heeft meegemaakt of nog doormaakt. Wij wilden jongeren de kans geven om een andere kant van elkaar te zien en meer respect voor elkaar op te brengen. Ik merkte dat leerlingen enthousiast waren over het televisieprogramma en daarom heb ik ons aangemeld”, vertelt Suzanne Daanen, docente Levensbeschouwing en Geschiedenis.

De Apeldoornse school werd geselecteerd en presentator Arie Boomsma bezocht de school afgelopen november om het verhaal van een aantal jongeren in beeld te brengen. In januari reisden de leerlingen af naar Amsterdam voor de werkelijke Challenge Day. “Ik vond het verbazingwekkend hoe open de leerlingen waren. Ze luisterden goed naar elkaar en troostten elkaar. Ze hebben werkelijk meer begrip voor elkaar gekregen”, aldus Daanen.

Die positieve flow is nog steeds voelbaar in de school, geeft de docente aan. “De nazorg is bovendien heel goed geregeld. De programmamakers komen nog een keer langs. En als er iets is, kunnen wij altijd contact opnemen waarna het team weer in actie komt.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!