Help de bevolking van Oekraïne

Legends Festival in volle gang

Zondag 16 september 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Het Legends Festival is in volle gang. Voor de iets oudere jongere, laten we zeggen jongeren in de leeftijd van de 40 en 65 jaar staat hier een fantastische line-up. Voor de echte jongeren, zal ongetwijfeld deze muziek door de strot zijn geduwd door menig ouders Het festival begon even spannend, toen een bandlid van Hank The Knife and The Jets onwel werd. Het optreden kon niet worden afgemaakt, toch kon het getroffen bandlid met behulp van de EHBO-ers zelf van het podium wandelen.

In de showbusiness telt echter “The Show Must Go On”. En dat ging het. Met lichte wolkevelden en af en toe wat zon is het vandaag droog. Eerst honderden, later toch duizenden mensen vonden de weg naar het festival dat wordt gehouden in het Mheenpark. Tussen hen nog veel mensen met een hippie-uiterlijk, geïnteresseerd in de muziek van toen. Tijdsgenoten in het nu verbonden genietend van legendarische bands, waar de één beduidend mooier klinkt dat de ander. Maar op een bijzondere plek waar muziek blijft verbinden.

Soms zijn de juiste podia wat moeilijk te vinden. Hoewel ze er overzichtelijk staan, kennen de podia geen duidelijke nummers of namen, wat voor de festivalgangers soms even zoeken is. Maar iedereen is aardig en vriendelijk, iedereen helpt elkaar. Een eng woord nu, maar een modewoord toen: iedereen is solidair met elkaar. Het feest is tot dusver prima, er zijn geen bijzondere taferelen te melden en de bands rocken als vanouds.

Het Legends Festival duurt nog tot ongeveer 22.00 uur. Kaarten kosten € 20,-.

Later meer…

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?