Leroy Filon en zijn maandposters voor Gigant

Donderdag 27 februari 2014

Door Frank Morhee

Op zaterdag 22 februari zat ik in het Gigant café samen met Leroy Filon. Deze Apeldoorner in hart en nieren is de ontwerper van zes maandposters die een jaar lang blijven hangen in de steeg tussen Gigant en de Coda Bibliotheek.

Voor de mensen bij wie de naam Leroy Filon geen belletje doet rinkelen zal ik in het kort wat vertellen over deze man. Hij is vormgever bij Wijzijnwolf.nl, Danser bij Come Correct en een geboren grappenmaker.

Afgestudeerd aan het Grafisch lyceum te Utrecht is hij 24 uur per dag bezig met het maken van kunst op zijn pc of mobiel. Een quote van Leroy is “Ik heb photoshop uitgespeeld”. En zo is het maar net. Leroy heeft het talent om van niks, iets moois te maken. Met oog voor detail en gevoel voor kunst heeft hij al een flink aantal mooie werken afgeleverd. Zodoende hangen er nu zes van zijn kunstwerken in de steeg naast de Gigant.

De muur
Op 22 februari presenteerde de Gigant ook hun nieuwe concept: De Muur. Op de facebookpagina staat het volgende: “De Muur is een nieuw concept in Apeldoorn waarbij Gigant zijn muur in het café leent aan kunstenaars. Om de twee maanden wordt er een muurschildering gemaakt, zonder voorwaarden aan stijl of thema. Enige voorwaarde is dat de gehele muur gevuld moet worden.” Guido Nieuwendijk mocht als eerste een muurschildering maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!