“Let the Sunshine in”, een echte aanrader

Woensdag 14 december 2016

Door Peter Vroon

De musical  Hair is een typisch verhaal over de turbulente jaren zestig van de vorige eeuw. Het verhaal draait om de jonge Gerorge Berger met een grote vriendengroep en een vriendin die een echte activiste is en ze is tegen de Vietnam oorlog. : Make love not War, Ban de Bom.

De groep is onafscheidelijk en zijn tegen elke vorm van oorlog en geweld. Ze houden niet van de bekrompen moraal van die tijd en willen maar één ding en dat is vrede en vrijheid in denken en handelen. 

Het verhaal is nog steeds erg actueel ook na 50 jaar.
Een  verhaal waarin er mensen zijn met idealen en vechten tegen de geldende moraal van bekrompenheid en onverdraagzaamheid.

50 jaar geleden had ik de eer om dit theaterstuk te zien in Amsterdam en ik kwam maar tot één conclusie dit is geen remake maar een actueel eigentijds stuk waar ik heel blij van werd.  

Van het begin tot het eind spatte de energie van het podium in de sfeer van de ” sixties “.  Nummers zoals Hair, Aquarius, I got live, Hare Krisna ,  vulden de Prins Willem Alexanderzaal in Orpheus.

De hoofdrolspelers Anouk Maas, William Spaaij en Tommie Christiaan boeiden van het begin tot het eind en de rollen van de hoofdrolspelers waren in een goede balans. 

Een meer dan uitstekend ” ensemble ” stuwde de show naar een muzikaal hoogtepunt en dit kwam tot ontlading in het slotnummer ” Let the sunshine in”. Ze kwamen  regelmatig de zaal in en klommen over de stoelen tussen het publiek in en trokken het publiek mee het verhaal in.

De choreografie, belichting en geluid waren een waar genot om naar te kijken en te luisteren. De muzikanten speelden voortreffelijk en gepassioneerd. De cast was zowel op het podium als in de zaal goed te verstaan in de uiteraard naar het Nederlands omgezette verhaal. Deze topproductie staat de hele week in het Theater ” Orpheus “ 

Theater Orpheus
13 december 2016
Hair – Let the sun shine in!

Nog te zien op tot en met 18 december

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?