Help de bevolking van Oekraïne

Little Voice een platvloerse en vulgaire show

Zaterdag 3 mei 2014

Door TheaterStefan

Little Voice

In de musical ‘sing a long’ werden wij al getrakteerd op een voor proefje uit deze “musical” wat de producent gelukkig heeft aan gepast naar muziekkomedie, want voor de 7min zang in de hele show viel het wel een beetje tegen.

Het ontroerend stuk van Jim Cartwright, is vertaald door Jules Deelder en heeft hiermee een rauw en soms platvloers randje.

Waar gaat het verhaal over:
Sinds de dood van haar vader leeft Mus tussen zijn langspeelplaten op zolder, terwijl haar moeder rondsliert en dubieuze mannen versiert. Een van hen denkt munt te kunnen slaan uit Mus’ gouden stem door haar te lanceren als het sterretje ‘Little Voice’. Hij is ervan overtuigd dat dit zijn laatste kans op rijkdom is. Maar heeft iemand Mus gevraagd wat ze wil?

Het verhaal kwam traag op gang en de rollen kwamen totaal niet uit de verf. De gehele eerste acte kijken we naar een bijna zwijgzame Suzan Seegers (Op zoek naar Evita, Les Misérables) als Mus. In acte 2, tijdens de 7 minuten zang, pakt Suzan haar moment en dan begint ze echt te stralen en zingt ze de sterren van de hemel. Het publiek reageerde hier dan ook zeer goed op.
In de eerste acte zien we vooral de verhouding van Moeder en haar nieuwe, iets wat, foute vriend gespeeld door Han Oldigs. Dat Moeder veel van seks houd wordt erg duidelijk, maar wat de relatie tussen moeder en Mus is en wat er gebeurd is met de vader van Mus, behalve dat hij dood is, komen we pas in de laatste minuten achter.

Overige Rollen
De overige rollen zijn voor: Ellen Pieters  (Wat zien ik, De Zangeres Zonder Naam) als haar loeder van een moeder. Verder met Laus Steenbeeke, Han Oldigs (Vijftig tinten… de parodie), Wivineke van Groningen en Michael de Vriend.

Grote namen in een verhaal wat niet echt past in de huidige theatermarkt. Er was veel oud publiek; dit waarschijnlijk omdat het een oude film is. Van de oudere gingen er een 10-tal in de pauze weg met opmerkingen als vulgair en platvloers en daar geef ik ze 100% gelijk in. Het toneelstuk was minder zoet sappig dan de film.

Deze show is veel te groot als musical neer gezet in Nederland waardoor het een heel verkeerd publiek trekt. Het enige pluspunt was het decor; erg geestig gevonden, een half huis. Gelukkig is de Mus gevlogen en hoeven we deze show niet nog een keer te zien.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?