Los Zand: Bert Diks

Woensdag 9 oktober 2019

Door Redactie

Er gaat wat gebeuren in Apeldoorn; op zondag 27 oktober aanstaande presenteren 9 Apeldoornse schrijfsters en schrijvers hun verzamelde verhalen in de bundel Los Zand, verluchtigd met foto’s van Job Kok en tekeningen van Sonja Bruil. De presentatie vindt plaats om 16.00 uur in Heerlijk Lokaal. De bijeenkomst is gratis en voor niets; het boekje is te koop tegen een vriendenprijs. De komende weken stellen de schrijfsters en schrijvers zich voor via Apeldoorn Direct. Deze keer stelt Bert Diks zich voor.

Bert: grijs haar, baard, snor, paardenstaart en zwarte hoed, vrouw, zoon en dochter. Draagt bril waar hij net zo vaak op gaat zitten als dat hij er door kijkt. Bert was in het dagelijkse leven, inkoper van toiletpapier tot en met alle componenten en constructiematerialen die er nodig waren voor de fabricage van zware haventrailers. Zeevrachten inkopen naar alle wereldhavens voor de verscheping van die trailers hoorde daarbij als laatste inkoopactie.

Na de dagtaak van 8 tot 5 werd er geschilderd met olieverf, acryl en aquarel. De passie voor schilderen bracht Bert op het idee via leegstand beheer Apeldoorn galerie- en atelier mogelijkheden te bieden. Dat ging goed. Zo goed dat David Levie, toen nog redacteur van de Stentor, Bert ooit in een artikel de koning van het leegstandsbeheer heeft genoemd. Naast schilder-galeriehouder (Galerie PS 20) heeft Bert nog een uitlaatklep, namelijk: Facebook. Op Facebook schrijft Bert dagelijks een onzin-humor-satirisch verhaal waarin vaak een onderliggende boodschap dan wel mening is verwerkt.

Als je met Bert wilt praten over het weer, geeft Bert niet thuis: ,,want”, zegt hij: ,,iedereen heeft het er al over, dus waarom zou ik het er dan ook nog over hebben?” Verder mag ieder onderwerp in zijn bijzijn worden aangesneden.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!