Los Zand: Bertjo Harwig

Zaterdag 26 oktober 2019

Door Redactie

Er gaat wat gebeuren in Apeldoorn; op zondag 27 oktober presenteren 9 Apeldoornse schrijfsters en schrijvers hun verzamelde verhalen in de bundel Los Zand, verluchtigd met foto’s van Job Kok en tekeningen van Sonja Bruil. De presentatie vindt plaats om 16.00 uur in Heerlijk Lokaal.. De bijeenkomst is gratis en voor niets; het boekje is te koop tegen een vriendenprijs. De komende weken stellen de schrijfsters en schrijvers zich voor via Apeldoorn Direct. Dit laatste voorstelrondje is voor Bertjo Harwig.

Bertjo Harwig is al eenentwintig jaar veertig, gewoon omdat hij dat een mooie leeftijd vindt en wil dat ook nog zeker dertig jaar blijven. Geregistreerd partner, vader van twee mooie kinderen en sinds begin dit jaar professioneel werkzoekende. Vond in Art Café SamSam zijn ideale hangplek, maar werd door de SGP als blasfemisch ervaren en stond na drie dagen weer met beide benen op de grond, maar is er kind aan huis gebleven.

Hij schrijft lied- en cabaretteksten, verhalen en columns. Zingt, maakt muziek, blaast van de toren maar speelt het liefst op zijn poot. Neerslachtig bij buien doch bij de eerste zonnestraal bezopen optimistisch. Vraag hem of hij gelukkig is en hij antwoordt steevast: ,,Gelukkig niet, het leven zou anders wel heel erg saai zijn”. Het dagelijkse leven is zijn inspiratiebron en vaak ook zijn podium. Zo treedt hij bijna dagelijks op in de buurtsuper waar zijn trouwe volgelingen hem staan op te wachten om hun kiloknaller in actie te zien. Niet helemaal zonder gevaar, want ook zij kunnen slachtoffer worden van zijn soms vuige grappen en grollen maar nemen dat sportief- en op de koop toe. Kortom; hij leeft erop los dat het een lieve lust is en deelt zijn pennenvruchten en gekweel waar ook en met wie hij maar kan. Hoed u!

Google maar eens op Ragrenner om daar een idee van te krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!