Los Zand: Janny Bos

Donderdag 24 oktober 2019

Door Redactie

Er gaat wat gebeuren in Apeldoorn; op zondag 27 oktober presenteren 9 Apeldoornse schrijfsters en schrijvers hun verzamelde verhalen in de bundel Los Zand, verluchtigd met foto’s van Job Kok en tekeningen van Sonja Bruil. De presentatie vindt plaats om 16.00 uur in Heerlijk Lokaal.. De bijeenkomst is gratis en voor niets; het boekje is te koop tegen een vriendenprijs. De komende weken stellen de schrijfsters en schrijvers zich voor via Apeldoorn Direct. Janny Bos doet dat vandaag.

,,Bij onze eerste ontmoeting vroeg Janny Bos mij of ik muziekprogrammeur van beroep ben. Een groter compliment heeft zij mij niet kunnen geven”, zegt Pedro Waldenaar, initiatiefnemer van het boek. ,,En dat typeert Janny Bos ten volle uit: diplomatiek met een open mind, die zich graag laat verrassen. Nu vele jaren later heb ik haar leren kennen als leergierig, energiek en altijd op zoek naar het volgende avontuur.”

Een avontuur als het schrijven van blogs, Janny Bos is opgeleid als journaliste, gaat ze toch na enige aarzeling aan. En in deze blogs beschrijft zij de architect, die Apeldoorn op de kaart heeft gezet. Daar moet je toch durf en lef voor hebben!! Zij is gehuwd, 2 dochters, oma en docente. En ook nog eens muziekliefhebber. Kennismaken met haar en haar verhalen?? Dat kan, lees het boekje Los Zand!

PS: De bijbehorende foto is gemaakt door Job Kok in het huis Klaproos van de architect Wegerif.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?