Los Zand: Job Kok

Woensdag 23 oktober 2019

Door Redactie

Er gaat wat gebeuren in Apeldoorn; op zondag 27 oktober presenteren 9 Apeldoornse schrijfsters en schrijvers hun verzamelde verhalen in de bundel Los Zand, verluchtigd met foto’s van Job Kok en tekeningen van Sonja Bruil. De presentatie vindt plaats om 16.00 uur in Heerlijk Lokaal.. De bijeenkomst is gratis en voor niets; het boekje is te koop tegen een vriendenprijs. De komende weken stellen de schrijfsters en schrijvers zich voor via Apeldoorn Direct. Deze keer stelt Job Kok zich voor.

,,Twee weken terug liep ik op zondagmiddag met m’n echtgenote en vrienden Samsam binnen toen een oudere man met bril en lang sluik haar en een zelfgekozen Spaanse voornaam die anoniem wil blijven (Pedro dus) mij aansprak en fluisterde dat ie iets belangrijks met me wilde bespreken. Buiten op het terras kwam ie naar ons toe en ging zitten.”

,,Wij willen een fotoboek maken met een groep mensen en daar dan verhalen bij schrijven. Wil jij dat doen, want je bent de beste fotograaf die we kennen”. En daarna: ,,Ik zal het kort samenvatten”. ,,Wat schuift het?” vroeg ik dorstig. ,,Bier”, was het antwoord en na de bestelling begon de zeer korte samenvatting.

Veertig minuten later zat ik met de man alleen aan het tafeltje. Nog een biertje. Ik was inmiddels moe geworden en slaafs accepteerde ik de verkooptruc: het zou een verhalenboek worden waarbij ik enkele fotootjes mocht maken. Akkoord, akkoord, schreeuwde ik bijna, bang voor nog een samenvatting.

Wat het gaat worden? We zullen het zien op 27 oktober tijdens de presentatie in Heerlijk Lokaal Apeldoorn.

Oh ja, kijk maar even op www.jobkokfotografie.nl

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!