Los Zand: Marlies de Keijzer

Zondag 13 oktober 2019

Door Redactie

Er gaat wat gebeuren in Apeldoorn; op zondag 27 oktober aanstaande presenteren 9 Apeldoornse schrijfsters en schrijvers hun verzamelde verhalen in de bundel Los Zand, verluchtigd met foto’s van Job Kok en tekeningen van Sonja Bruil. De presentatie vindt plaats om 16.00 uur in Heerlijk Lokaal. De bijeenkomst is gratis en voor niets; het boekje is te koop tegen een vriendenprijs. De komende weken stellen de schrijfsters en schrijvers zich voor via Apeldoorn Direct. Marlies de Keijzer is dit keer aan de beurt.

Marlies is van het ‘niet lullen maar poetsen’-type, zoals dat past bij een vrouw met Rotterdamse roots. Haar allergie voor onrecht leidt er niet zelden toe dat zij naar pen en papier grijpt wanneer de frustraties haar boven het hoofd groeien. Toegegeven…… pen en papier zijn inmiddels ingeruild voor de laptop maar dat mag haar pret niet drukken.

Marlies is in het dagelijks leven functioneel beheerder op de ICT afdeling bij dé beheerder van de spoorinfrastructuur in dit land. Zij reist daarvoor dan ook met veel plezier met de trein van Apeldoorn naar Utrecht en v.v. (Overigens, omwille van het verhaal wordt niet altijd de waarheid aan het papier toevertrouwd).

De afgelopen anderhalf jaar is Marlies, zowel innerlijk als uiterlijk, veranderd omdat kanker besloot haar leven op z’n kop te zetten. Langzaamaan (Marlies noemt dat ‘rete traag’) neemt haar leven nu weer normaler vormen aan. Ze is klaar voor nieuwe uitdagingen (waarbij zij Los Zand beschouwt als één van die uitdagingen) én plukt elke dag, samen met de man voor wie zij in 2012 naar Apeldoorn kwam. Maar daarover meer in Los Zand.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!